Ντίνα Νικολάου: Cupcakes βανίλιας με ολόκληρες φράουλες - Το φρόστινγκ φράουλας... τα σπάει!

Εύκολα cupcakes βανίλιας που κρύβουν μέσα τους μια ολόκληρη, ζουμερή φράουλα. Οι σταγόνες σοκολάτας είναι προαιρετικές αλλά το φρόστινγκ φράουλας απαραίτητο.

ΥΛΙΚΑ

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτού του άρθρου

Εκτέλεση

  1. Για τα cupcakes: Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα

  2. Μοιράζω 12 χάρτινες θηκούλες στο ειδικό ταψάκι για μάφινς και το αφήνω στην άκρη

  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι

  4. Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά και την βανίλια και τα χτυπάω με το μίξερ για 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν

  5. Προσθέτω το γιαούρτι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά

  6. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω τα στεγνά υλικά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτός χυλός

  7. Τελευταίο προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και χτυπάω για 30-40 δευτερόλεπτα ακόμη

  8. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας

  9. Ανακατεύω με μια μαρίζ για να σκορπίσουν στο μείγμα και το μοιράζω στις χάρτινες θήκες

  10. Ψήνω τα cupcakes στο φούρνο για 25-30 λεπτά

  11. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή τα αποσύρω από το φούρνο

  12. Τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς

  13. Για το φρόστινγκ: Λιώνω με τα χέρια μου τις φράουλες και τις περνάω από σουρωτήρι για να δημιουργηθεί ένα απαλός πουρές

  14. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει

  15. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω το αλάτι, την βανίλια, τον πουρέ από τις φράουλες και τα 300 γρ

  16. ζάχαρη άχνη σε μικρές δόσεις

  17. Χτυπάω καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και αν δω ότι είναι πολύ σφιχτή η βουτυρόκρεμα προσθέτω 1 με 2 κουταλιές γάλα

  18. Αν δω ότι είναι αραιή, συμπληρώνω με την υπόλοιπη άχνη

  19. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την χρειαστώ

  20. Για την συναρμολόγηση: Με ένα κουταλάκι παριζιέν (ή απλό κουταλάκι) αφαιρώ από το κέντρο των cupcakes λίγο από το κέικ δημιουργώντας μια μικρή τρύπα

  21. Πλένω καλά τις φράουλες, τις σκουπίζω και κόβω το κοτσανάκι τους

  22. Πιέζω από 1 φράουλα στο κέντρο της τρύπας που έχω δημιουργήσει μέχρι να βυθιστεί εντελώς

  23. Βγάζω το φρόστινγκ από το ψυγείο και σχηματίζω μικρές ροζέτες σε όλη την επιφάνεια των cupcakes

  24. Σερβίρω πασπαλίζονται με λίγη χρωματιστή τρούφα

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ