Νέα «εξπρές» κακοκαιρία: Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν;

Αναλυτικά η πρόγνωση... 

Ήπιος αναμένεται να είναι ο καιρός τα προσεχή εικοσιτετράωρα, τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Για το σημερινό καιρό, ο κ. Μαρουσάκης είπε στο OPEN ότι οι συνθήκες θα είναι καλές, με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες (16-18 βαθμούς) και με μοναδική παραφωνία τους βοριάδες στα πιο νότια – νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου και κάποιες ασθενείς βροχές, που θα εκδηλωθούν στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι.

Ο καιρός θα είναι καλός, με ηλιοφάνεια και με ελάχιστες τοπικές συννεφιές, και στην Αττική καθώς και στη Θεσσαλονίκη.

Νέα μεταβολή από Κυριακή 

Την Παρασκευή και το Σάββατο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός θα είναι καλός, με ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα και τους βοριάδες να δίνουν τη θέση τους σε μέτριους νοτιάδες. Αυτό, προσέθεσε, θα προκαλέσει μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας (έως και 18 βαθμούς Κελσίου).

«Την Κυριακή και τις αρχές της άλλης εβδομάδας αναμένουμε μια νέα διαταραχή από τα δυτικά τμήματα που θα δώσει κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές και θα στρέψει ξανά τους ανέμους σε βοριάδες» τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως είπε, θα υποχωρήσει και η θερμοκρασία, αλλά η μεταβολή δεν θεωρείται αξιόλογη, γι’ αυτό και εκτιμά ότι ο καιρός του Αγίου Βαλεντίνου θα είναι ήπιος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ