Δολοφόνησαν τον Τουρκοκύπριο επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι - Τον γάζωσαν με αυτόματα όπλα, ποιος ήταν

Το όνομα του Φάλγιαλι ήρθε στο προσκήνιο το προηγούμενο διάστημα με αφορμή τις αποκαλύψεις του γνωστού Τούρκου, ανθρώπου της νύχτας, Σεντάτ Πεκέρ.

Η δολοφονία του γνωστού επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι στα κατεχόμενα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην κοινότητα και προκάλεσε κινητοποίηση των "αρχών". Την ώρα που η «αστυνομία» διεξάγει έρευνα και ελέγχους σε διάφορα σημεία, ο τ/κ Τύπος και η τ/κ κοινή γνώμη εστιάζουν στις διάφορες πτυχές της χθεσινής ένοπλης επίθεσης, στην οποία, εκτός από τον κ. Φάλγιαλι έχασε τη ζωή του και ο οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαινε.

Μέχρι στιγμής έγινε μία "σύλληψη" για την υπόθεση και ένας άνδρας  μεταφέρθηκε το πρωί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο "δικαστήριο" στην Κερύνεια, το οποίο εξέδωσε διάταγμα διήμερης κράτησης. Ο ύποπτος βρισκόταν, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, στη σκηνή του εγκλήματος, χωρίς όμως να δίδονται περισσότερες πληροφορίες για την εμπλοκή του.

Η τ/κ ιστοσελίδα «Χαμπέρ Κίμπρις» γράφει ότι στα κατεχόμενα επικρατούν συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, με την «αστυνομία» να προχωρά στη λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας σε «λιμάνια», «αεροδρόμιο» και οδοφράγματα. Επίσης, η ιστοσελίδα μετέδωσε την πληροφορία ότι η «αστυνομία» αναζητεί όχημα με πινακίδες εγγραφής PM 648, που πιστεύεται ότι ενεπλάκη στη δολοφονία του Φάλγιαλι.

Από την πλευρά της, η «αστυνομία» εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «δημοσιεύματα σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με εικόνες που απεικονίζουν δύο άνδρες σε όχημα, οι οποίοι υποτιθέμενα είναι οι δράστες της δολοφονίας του επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι και του οδηγού του, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Η Γενί Ντουζέν γράφει σήμερα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ η Χαβαντίς αναφέρει ότι υπάρχει υπόνοια για διαρροή πληροφορίας, που βοήθησε τους δράστες, εκ των έσω. Κι αυτό επειδή το κομβόι της οικογένειας Φάλγιαλι που επέστρεφαν από το ξενοδοχείο που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεών τους στην κατεχόμενη Κερύνεια, στο σπίτι τους στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, αποτελούνταν από τρία αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την Χαβαντίς, οι δράστες γάζωσαν με αυτόματα όπλα μόνο το δεύτερο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο οδηγός - σωματοφύλακας και ο Φάλγιαλι, οι οποίοι σκοτώθηκαν και οι δύο. Η Αβρούπα γράφει ότι για τη δολοφονία χρησιμποιήθηκαν Καλάσνικοφ και η Χαλκίν Σεσί αναφέρεται σε "δουλειά επαγγελματιών".

Η Κίπρις αναφέρει ότι ο Φάλγιαλι δέχθηκε στο σώμα και το κεφάλι 18 σφαίρες. Ο επιχειρηματίας κατέληξε στο "πανεπιστημιακό" νοσοκομείο εγγύς Ανατολή γύρω στις 21.40 παρά την προσπάθεια μιας μεγάλης ομάδας γιατρών και χειρούργων να τον σώσουν.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι στο τρίτο αυτοκίνητο επέβαιναν η σύζυγος και τα παιδιά του, που φυγαδεύθηκαν και δεν έχουν τραυματισθεί. Στη σκηνή του εγκλήματος εντοπίστηκαν 48 κάλυκες.

Οι τελευταίες εξελίξεις απασχολούν τα τ/κ μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετούς Τ/κ να εκφράζουν έντονο προβληματισμό. Ένας από αυτούς είναι ο Σερντάρ Ντεκτάς, ο οποίος πριν από λίγο χρονικό διάστημα αποχώρησε από την ενεργό πολιτική δράση.

Σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Ντενκτάς αναφέρει τα εξής: «Κατά την διάρκεια της πολιτικής καριέρας μου, εμπόδισα πολλές ενέργειες [του Φάλγιαλι] και ήρθαμε σε αντιπαράθεση πολλές φορές. Παρόλα αυτά είναι άνθρωπος αυτής της χώρας. Ήμασταν φίλοι, τρώγαμε και πίναμε μαζί. Η αποψινή δολοφονία πρέπει να μας προβληματίσει για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Αστυνομία, στρατός, όλες οι αρχές πρέπει άμεσα να βρουν τους ενόχους» αναφέρει το sigmalive σύμφωνα με το KYΠΕ

Η υπόθεση Φάλγιαλι

Το όνομα του Φάλγιαλι ήρθε στο προσκήνιο της τ/κ και τουρκικής επικαιρότητας το προηγούμενο διάστημα με αφορμή τις αποκαλύψεις του γνωστού Τούρκου, ανθρώπου της νύχτας, Σεντάτ Πεκέρ και τις πληροφορίες που αφορούν αρχείο που περιέχει στιγμιότυπα από την προσωπική ζωή σημαντικών προσωπικοτήτων σε Τουρκία και κατεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό και τ/κ Τύπο, ένα από αυτά τα αρχεία ενδέχεται να βρέθηκε στο επίκεντρο της γνωστής υπόθεσης που οδήγησε σε παραίτηση τον τέως «πρωθυπουργό», Ερσάν Σανέρ τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Πεκέρ αναφερόμενος στον Φάλγιαλι έφερε στο προσκήνιο ισχυρισμούς που αφορούν παράνομες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, στις οποίες εμπλέκονται ο υιός του τέως Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ερκάν Γιλντιρίμ καθώς και ο νυν και ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον Πεκέρ, ο Φάλγιαλι διατηρούσε στενές σχέσεις και συνεργασία με αυτούς τους ανθρώπους.

Τουρκικά δημοσιεύματα που εστιάζουν στην υπόθεση Φάλγιαλι επισημαίνουν ότι ο επιχειρηματίας απέκτησε στα κατεχόμενα ισχυρές διασυνδέσεις και πλούτο, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, ελέγχοντας σταδιακά το κύκλωμα του παράνομου τζόγου και αναπτύσσοντας μεγάλη δραστηριότητα στην τουριστική βιομηχανία. Επίσης, τα τουρκικά δημοσιεύματα υπενθυμίζουν ότι η οικογένεια Φάλγιαλι πριν από λίγα χρόνια επιχείρησε την εξαγορά της αγγλικής ομάδας «Fulham».

Σημειώνεται ότι ο Φάλγιαλι, σε πρόσφατη τοποθέτηση του στον τουρκικό Τύπο, είχε διαψεύσει του ισχυρισμούς του Πεκέρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ