Περιποίηση προσώπου: Μήπως η ρουτίνα σας δε λειτουργεί; - Ο Δρ. Ιάκωβος Γκόγκουα μας συμβουλεύει!

Διαβάστε με προσοχή! 

Γράφει ο Δρ. Ιάκωβος Γκόγκουα

Τα σημάδια που θα σας δείξουν τον δρόμο για το αν η περιποίηση προσώπου που ακολουθείτε δεν είναι η κατάλληλη για εσάς.

Δεν βλέπετε αποτελέσματα από τα προϊόντα περιποίησης δέρματος που χρησιμοποιείτε; Είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε «θαυματουργές» κρέμες και θεραπείες, αλλά ένα συστατικό δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις επιδερμίδες.

Στην πραγματικότητα, ορισμένα συστατικά, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα, μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό. Παρακάτω θα ανακαλύψετε μερικά βασικά σημάδια που δείχνουν ότι η ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείτε χρειάζεται αλλαγή.

Η ρουτίνα σας έχει πολλά βήματα 

Μπορεί το σύνθετο να δείχνει και πιο αποτελεσματικό, όμως, δεν είναι πάντα αλήθεια. Ορισμένα συστατικά από ένα προϊόν μπορεί να ακυρώσουν τα αποτελέσματα κάποιου άλλου και να ερεθίσουν το δέρμα, προκαλώντας ξηρότητα ή ευαισθησία.

Εμφανίζετε τάσεις ακμής 

Αν δε νιώθετε ανακούφιση μετά από μερικές εβδομάδες ακολούθησης μιας συγκεκριμένης ρουτίνας και εμφανίζετε ακμή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη λειτουργεί για εσάς η συγκεκριμένη ρουτίνα.

Νιώθετε φαγούρα και ερεθισμό 

Η φαγούρα ή το ερεθισμένο δέρμα μπορεί να υποδεικνύουν την αρνητική αντίδραση της επιδερμίδας σας σε ένα προϊόν. Για να καταλάβετε ποιο προϊόν είναι ένοχο, σταματήστε εντελώς την υπάρχουσα ρουτίνα σας και χρησιμοποιήστε ένα βασικό απαλό καθαριστικό και ενυδατική κρέμα. Μετά από περίπου μία εβδομάδα, προσθέστε σταδιακά ένα προϊόν κάθε φορά, για λίγες μέρες, μέχρι να βρείτε την αιτία.

Υπερβολική ξηρότητα μετά τον καθαρισμό 

Η ξηρότητα μετά το πλύσιμο, ή αλλιώς η υπερβολική αίσθηση καθαριότητας, σημαίνει ότι από το δέρμα σας έχουν αφαιρεθεί πολύτιμα αιθέρια έλαιά του και η ισορροπία του PH θα καταρρεύσει. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα ντόμινο συνεπειών και στην υπόλοιπη ρουτίνα σας. Αντί για σκληρά σαπούνια, προτιμήστε απαλά καθαριστικά που δεν ερεθίζουν την επιδερμίδα.

Το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο 

Η υπερβολική απολέπιση μπορεί να καταστρέψει την κεράτινη στοιβάδα, τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος, να αποδυναμώσει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού και να προκαλέσει φλεγμονή. Εάν καταστραφεί η λειτουργία του φραγμού, το δέρμα γίνεται ευάλωτο σε μολύνσεις από μικροοργανισμούς, όπως είναι τα βακτήρια ή οι μύκητες, και αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε ευαισθησία και ερεθισμό.

Δεν βλέπετε καμία βελτίωση 

Ο χρόνος που χρειάζεται για να δείτε τα αποτελέσματα από ένα προϊόν περιποίησης (ή μία ρουτίνα) είναι συνήθως εβδομάδες – και μερικές φορές μήνες. Μην τα παρατήσετε μετά από μία ή δύο εβδομάδες επειδή δεν βλέπετε αποτελέσματα. Αυτό είναι χειρότερο για το δέρμα. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να μπορέσετε να παρατηρήσετε αλλαγές. Ωστόσο, θα πρέπει να προβληματιστείτε αν δε δείτε αποτελέσματα μετά από μήνες συνεχούς χρήσης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ