Άκης Πετρετζίκης: Μας δίνει υπέροχη συνταγή για Wrap με σπιτικό σολομό - Μπορείτε να το πάρετε & στην δουλειά

Δείτε βήμα-βήμα πως το φτιάχνει! 

Συστατικά

Για το αγγουράκι τουρσί

1/2 κ.γ. μπούκοβο

1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους

1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου

1 κ.γ. αλάτι

150 γρ. ξίδι, λευκό

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

500 γρ. αγγούρια

Για τον σολομό

200 γρ. αλάτι, χονδρό

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. γλυκάνισο

1/4 ματσάκι άνηθο

φλούδες λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

400 γρ. σολομό, φιλέτο

Για τη σύνθεση

200 γρ. τυρί κρέμα

1 κ.σ. άνηθο

χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

350 γρ. αραβικές πίτες, ολικής άλεσης

3 κ.σ. ελαιόλαδο

50 γρ. κάππαρη

100 γρ. ρόκα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το τουρσί

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μπούκοβο, το πιπέρι σε κόκκους, τον κόλιανδρο, το αλάτι, το ξίδι, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Κόβουμε τα αγγούρια σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο κατσαρολάκι. Μόλις πάρει μια βράση αφαιρούμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε 5-10 λεπτά να μαριναριστούν. Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο χοντρά έχουμε κόψει το αγγούρι μας.

Για τον σολομό

Σε ένα μιξεράκι βάζουμε το αλάτι , τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο, τα κοτσάνια από τον άνηθο, το ξύσμα από το 1/2 λεμόνι και χτυπάμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρούμε το δέρμα από τον σολομό και τον κόβουμε στη μέση. Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και αφήνουμε στην άκρη.

Απλώνουμε τις φέτες του σολομού σε ένα ξύλο κοπής και απλώνουμε από πάνω τη μαρινάδα και στις δύο πλευρές. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να μαριναριστεί. Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο λεπτές έχουμε κόψει τις φέτες.

Ξεπλένουμε με άφθονο νερό και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για τη σύνθεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε τις αραβικές πίτες στην επιφάνεια εργασίας μας. Μοιράζουμε τη σάλτσα, 100 γρ. από το αγγουράκι τουρσί, τον σολομό, το ελαιόλαδο, πιπέρι, την κάππαρη, τη ρόκα, τυλίγουμε και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ