Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις αναρριχητές που αγνοούνταν (βίντεο)

Νωρίτερα εντοπίστηκαν αντικείμενα και ειδικότερα ένα κράνος και ένα μπουφάν 

Νεκροί εντοπίστηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τρεις αναρριχητές που αγνοούνταν στα Καλάβρυτα.

Νωρίτερα η πυροσβεστική είχε ανακοινώσει ότι οι τρεις άντρες βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και πως ο εντοπισμός τους έγινε από τις ομάδες διάσωσης στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, νωρίτερα εντοπίστηκαν αντικείμενα, κράνος και ένα μπουφάν που οδήγησε στο σημείο τους άνδρες της ΕΜΑΚ. Το αντικείμενο εντόπισε το ελικόπτερο που επιχειρεί στην περιοχή. Οι δύο απο τους τρεις άτυχους άνδρες εν τέλει βρέθηκαν κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε το κράνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία άτομα ξεκίνησαν από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για να ανέβουν στο Χελμό. Τους είδαν για τελευταία φορά στη Στύγα χθες το πρωί

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων κ. Άγριο, ”… Δεν ξέρουμε τι ώρα ακριβώς ξεκίνησαν, και σύμφωνα με οικείους τους, το εγχείρημά τους θα απαιτούσε αρκετές ώρες. Είχαν φεύγει για μία διαδρομή εκτός των εγκαταστάσεων του βουνού”.

Περισσότερα σε λίγο..

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το kalavrytanews.com, πρόκειται για τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικους Πάτρας και έμπειρους στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. 

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων και τις πρωινές ωρες έφτασε κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από Πάτρα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ