Καλάβρυτα: Συνεχίζεται το θρίλερ με τους 3 αγνοούμενους αναρριχητές - βρήκαν προσωπικά αντικείμενα (φωτό & βίντεο)

Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες

Συνεχίζονται οι έρευνες αλλά και η αγωνία για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων αναριχχητών στον Χελμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ρεπορταζ του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της "μαυρολίμνης".

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. 

 

 

 

 

 

 

 

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων και τις πρωινές ωρες έφτασε κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από Πάτρα. 

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν επικεντρώνοντας στην περιοχή από "μαυρολίμνη" έως Ύδατα της Στυγός. Παράλληλα επιχειρεί ελικόπτερο έρευνα και διάσωσης ενω συνεχίζουν τις έρευνες τα συνεργεία διάσωσης και οι χιονοδρόμοι του χιονοδρομικού κέντρου.

Βρέθηκαν προσωπικά τους αντικείμενα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ αυτή την ώρα οι διασωστικές ομάδες προσεγγίζουν σε σημείο όπου έχει σημειωθεί χιονοστοβάδα, περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό. Οι χειριστές του ελικοπτέρου κατάφεραν να διακρίνουν ένα κόκκινο κράνος και ένα μπλε αντικείμενο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εντοπισμός τους. 

Τα τρία άτομα που θεωρούνται πολύ έμπειρα στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία – είναι και οι ίδιοι εκπαιδευτές – ξεκίνησαν από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για να ανέβουν στο Χελμό. Τους είδαν για τελευταία φορά στη Στύγα χθες το πρωί άλλοι αναρριχητές.

Φωτογραφίες: kalavrytanews.com,

Σύμφωνα με τον διευθυντή του χιονοδρομικού κέντρου, Αλέξη Άγριο βρήκαν στα στοιχεία τους και το προσωπικό προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το κινητό του ενός χτυπούσε αλλά χωρίς ανταπόκριση.”Οι καιρικές συνθήκες ευτυχώς είναι καλές. Δεν ξέρουμε τι ώρα ακριβώς ξεκίνησαν,  και σύμφωνα με οικείους τους, το εγχείρημά τους θα απαιτούσε αρκετές ώρες. Είχαν φύγει για μία διαδρομή εκτός των εγκαταστάσεων του βουνού. Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη” είπε ο κ. Άγριος.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, περιπολικό της ΕΛΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης. Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες αλλά οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ