Βασίλισσα Ελισάβετ - 70 χρόνια στο θρόνο: Χαμογελαστή ανοίγει τις κάρτες της - η γλυκιά στιγμή με το σκυλάκι της (φωτό & βίντεο)

Γράμματα, κάρτες και ζωγραφιές που της έστειλαν για τους εορτασμούς του παλτινένιου ωβηλαίου της

Το Πλατινένιο της ωβηλαίο γιορτάζει η βασίλισσα Ελισάβετ που φέτος κλείνει 70 χρόνια στον θρόνο.

Για να ξεκινήσει τους εορτασμούς η μονάρχης, είδε μια σειρά από «κάρτες, γράμματα και έργα τέχνης που της έστειλαν παιδιά και άλλα μέλη του κοινού για να σηματοδοτήσουν αυτό, αλλά και προηγούμενα Ιωβηλαία», όπως διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση που έχει γίνει στην επίσημη σελίδα της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.

Όπως συμπληρώνεται στο post "το 2002 για το Χρυσό Ιωβηλαίο, ο 9χρονος Κρις έστειλε στην Αυτού Μεγαλειότητα «μια συνταγή για την τέλεια βασίλισσα»".

Photo:Instagram

Στις εικόνες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα βλέπουμε την 95χρονη μονάρχη να διαβάζει με χαρά τα γράμματα και τις κάρτες, ενώ μεταξύ άλλων έχουν αναρτηθεί φωτογαρφίες από ένα πορτρέτο της, μια βεντάλια και ορισμένες κάρτες, που έχει λάβει.

Αυτά τα πλάνα, συγκινητικά και γεμάτα τρυφερότητα, που παρουσιάστηκαν αυτή την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου, δείχνουν την Ελισάβετ με ένα λαμπερό χαμόγελο στα χείλη της, να απολαμβάνει αυτή την προνομιακή στιγμή στο Oak Room του Κάστρου του Windsor, σύφωνα με το Point de Vue.

Photo:Instagram

Ντυμένη με ένα γαλάζιο φόρεμα, φοράει τις γαλαζοπράσινες καρφίτσες που της πρόσφεραν για τα 18α γενέθλιά της οι γονείς της, το 1944. Αρκετά συμβολική κίνηση.

Ορισμένα από τα γράμματα στάλθηκαν με αφορμή τους εορτασμούς για τα 70 χρόνια στον θρόνο, ενώ κάποια άλλα είναι  είναι αναμνηστικά από τα προηγούμενα ιωβηλαία της.

Φωτογραφίες :Instagram

Σε μια άλλη πολύ αφθόρμητη εικόνα που κυκλοφόρησε βλέπουμε πάλι την βασίλισσα να σκύβει για να χαϊδέψει την Κάντυ, το αγαπημένο της σκυλάκι dorgi.«Από πού είσαι έτσι;» - «Ξέρω τι θέλεις», του είπε άτακτα λίγο πριν φύγει από το δωμάτιο, σε μια σκηνή που καταγράφηκε σε βίντεο από τα μέσα ενημέρωσης ITV.

Η βεντάλια που κρατά στα χέρια της δόθηκε στη βασίλισσα Βικτώρια για να τιμήσει το Χρυσό Ιωβηλαίο της το 1887 από τον Πρίγκιπα και την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, τον μελλοντικό Εδουάρδο Ζ' και τη βασίλισσα Αλεξάνδρα.

Μετά από ένα σκοτεινό έτος, που σημαδεύτηκε από τον χαμό του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, και τις συνεχείς αποκαλύψεις για την υπόθεση του γιου της πρίγκιπα Andrew, αυτό είναι αρκετό για να επαναφέρει το βάλσαμο στην καρδιά της Ελισάβετ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ