Τζο Μπάιντεν: Νεκρός ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους κατά τη διάρκεια επιδρομής των ΗΠΑ στη Συρία (φωτό - βίντεο)

Νεκρός έπεσε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από επίθεση των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως η επιδρομή που πραγματοποίησαν σήμερα στη βορειοδυτική Συρία ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας έθεσε στο στόχαστρο τον ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS). 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα κάνει αργότερα δηλώσεις για την επιχείρηση.

"Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, βγάλαμε από το πεδίο της μάχης τον Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασίμι αλ Κουράισι -- τον ηγέτη του ISIS.

Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν με ασφάλεια από την επιχείρηση", ανέφερε σε μια δήλωση ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο ηγέτης του ISIS σκοτώθηκε από έκρηξη που προκάλεσε ο ίδιος κατά την επιδρομή.

"Κατά την έναρξη της επιχείρησης, ο τρομοκρατικός στόχος πυροδότησε μια βόμβα που σκότωσε τον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του, ανάμεσα στα οποία γυναίκες και παιδιά", είπε, γνωστοποιώντας πως η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της επιχείρησης είναι σε εξέλιξη.

Ο Μπάιντεν σχεδιάζει να κάνει δηλώσεις για την επιχείρηση στη Συρία στις 16:30 ώρα Ελλάδας, ανέφερε ο Λευκός Οίκος αναφέρει το ΑΠΕ.

Μετά τον θάνατο του ιδρυτή του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι τον Οκτώβριο του 2019, η οργάνωση όρισε τον Κουράισι, έναν Ιρακινό που είχε συλληφθεί κάποτε από τις ΗΠΑ, διάδοχό του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ