Βγες από το σπίτι! - βοηθά την ψυχική μας υγεία: Βελτιώνεται η διάθεση, η όραση, η λειτουργία του εγκεφάλου

Πώς βοηθάει την ψυχική μας υγεία το να περνάμε χρόνο έξω από το σπίτι;

 

Το να περνάς χρόνο έξω από το σπίτι, είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία και φέρνει ευεξία.

Μετά από ένα χρόνο κοινωνικής αποστασιοποίησης και προσπάθειας να διαχειριστούμε τις ζωές μας κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, μπορεί να αισθανθούμε πως δεν έχουμε όρεξη να βγούμε έξω, εκτός και αν χρειαστεί.

Αλλά το να περνάμε χρόνο έξω από το σπίτι, είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να βελτιώσουμε την ψυχική μας υγεία. Σου επιτρέπει να πάρεις μια ανάσα, να χαλαρώσεις και να ανέβεις ψυχολογικά.

Δεν έχει σημασία αν πας στο πάρκο ή την πλατεία, στην αυλή του σπιτιού σου ή απλά περπατήσεις στη γειτονιά. Η φύση έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο σώμα και το πνεύμα  και φυσικά, μπορεί επιπλέον να βελτιώσει και τη σωματική σου κατάσταση, όταν συνδυάζεται με άσκηση.

Μερικά από τα οφέλη του να περνάς χρόνο έξω από το σπίτι περιλαμβάνουν:

Βελτίωση διάθεσης.

Το άγχος, η κατάθλιψη και άλλα θέματα ψυχικής υγείας, μπορούν να μετριαστούν με το να περνάς χρόνο έξω. Μελέτες έχουν δείξει ότι σε εξωτερικούς χώρους μειώθηκαν τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης που αποτελεί δείκτη άγχους.

Βιταμίνη D.

Μπορείς να βελτιώσεις την υγεία σου απλώς απολαμβάνοντας τον ήλιο. Ζούμε σε μια χώρα με συνεχή ηλιοφάνεια και όμως δεν  το εκμεταλλευόμαστε. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών, ρυθμίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Εκτιμάται ότι το σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ευρώπης και των ΗΠΑ, έχει έλλειψη βιταμίνης D, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση, καρκίνο, καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Βελτίωση της όρασης.

Πλέον όλοι είμαστε πάνω από ένα κινητό ή έναν υπολογιστή όλη μέρα. Το να περνάς χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, μπορεί να ανακουφίσει τη θολή όραση, τα κόκκινα μάτια και τους πονοκεφάλους, που προκαλεί η πολύωρη έκθεση στις οθόνες, σύμφωνα με την Μαρία Μαρκουλιδάκη και το tsemperlidou.gr.

Καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

Το να περνάς περισσότερο χρόνο έξω από το σπίτι, συνδέεται επίσης με υψηλότερα επίπεδα συγκέντρωσης, δημιουργικότητας και διανοητικής διαύγειας.

Φρέσκος αέρας.

Μια βόλτα στη φύση και μια βαθιά ανάσα φρέσκου αέρα, μπορεί να καθαρίσει τους πνεύμονες, να δώσει περισσότερη ενέργεια και να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό.

Εσύ ακόμα κάθεσαι; Βγες έξω!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ