To χρονικό της δολοφονίας του 19χρονου 'Αλκη - Τα συγκινητικά μηνύματα αποχαιρετισμού - Τα 118 επεισόδια βίας το 2021

Η οπαδική βία «σαρώνει» τη χώρα: Ενα επεισόδιο κάθε 3 ημέρες το 2021...

Παγωμένη είναι η Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα από την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην περιοχή Χαριλάου, κοντά στο γήπεδο του Άρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο 19χρονος Αλκιβιάδης Καμπανός έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, καθώς ο πατέρας του είναι αξιωματικός του στρατού. Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο.

 

 

Ο ίδιος ερχόταν συχνά στην πόλη καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 19χρονος Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ποιος ήταν ο 19χρονος Αλκιβιάδης που δολοφονήθηκε; - Toν ρώτησαν τι ομάδα ήταν & τον μαχαίρωσαν (βίντεο)

 

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 19χρονος περπατούσε με φίλους του όταν δέχτηκαν άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων που κατέβηκαν από δύο αυτοκίνητα. Αρχικά τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του Άλκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που παρομοιάζονται με δρεπάνια.

Το θύμα τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ τα άλλα δύο παιδιά φέρουν τραύματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Αστυνομία στην παρέα του Άλκη που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, ήταν ακόμα δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν και να γλυτώσουν από τους αδίστακτους δράστες.

Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την επίθεση, οι αρχές εντόπισαν το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης.

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης -στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ- λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ για εξέταση, ενώ τον 19χρονο, Άλκη Καμπανό, τον αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

Τα σπαρακτικά μηνύματα στο σημείο του φονικού

Εκατοντάδες άνθρωποι, μαθητές, Θεσσαλονικείς κάθε ηλικίας, φίλοι και συγγενείς, συρρέουν από το πρωί της Τρίτης στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 19χρονος Άλκης και αφήνουν λουλούδια, κεράκια, σημειώματα, κασκόλ και φανέλες του Άρη.

Η εικόνα νέων ανθρώπων με θλιμμένα πρόσωπα να αφήνουν από ένα αντικείμενο στο σημείο της δολοφονίας συγκλονίζει. Όσοι βρίσκονται στην περιοχή κάνουν λόγο για ένα "βουβό πόνο” που σκεπάζει από χθες την περιοχή.

''Καλό ταξίδι αδερφέ μου, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ'', γράφουν σε χαρτιά και τα αφήνουν στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή. 

Η οπαδική βία «σαρώνει» τη χώρα: Ενα επεισόδιο κάθε 3 ημέρες το 2021

Ο πρωτοφανής κύκλος της βίας που οδήγησε στην τραγωδία με την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου στην Θεσσαλονίκη. Σε 46 ανήλθαν οι συμπλοκές ή αναίτιες επιθέσεις χούλιγκαν μέσα στις πόλεις, χωρίς να γίνονται αθλητικές εκδηλώσεις

Ούτε λίγο ούτε πολύ 118 επεισόδια μεταξύ «χούλιγκαν» από τα οποία τα 46 έχουν γίνει μακριά  από γήπεδα με ραντεβού φανατικών οπαδών ή  νυκτερινές «περιπολίες» για να εντοπίσουν ανυποψίαστα θύματα τους , έχουν καταγραφεί το 2021 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ που παρουσιάζει το «in» στην συνέχεια της δολοφονίας του 19χρονου οπαδού του Αρη στην Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι είναι   ο τρίτος θάνατος οπαδού στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία πέντε χρόνια (σ.σ. είχαν προηγηθεί οι θάνατοι σε επιθέσεις χούλιγκαν το 2017 και το 2020 δύο άλλων νεαρών)  ενώ έχουν καταγραφεί και δεκάδες περιστατικά με συμπλοκές, μαχαιρώματα, πυροβολισμούς και τραυματισμούς φιλάθλων και οπαδών. Επίσης 72 επεισόδια έχουν γίνει  το 2021  σε γήπεδα ή γύρω από αυτά σε ένα σύνολο 2530 αθλητικών εκδηλώσεων.

Για τα περιστατικά βίας μεταξύ φανατικών οπαδών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν συλληφθεί συνολικά εντός του 2021 συνολικά 63 άτομα από τα οποία τα περισσότερα μένουν ελεύθερα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους. Κάτι που φαίνεται –όπως υποστηρίζουν στελέχη της ΕΛΑΣ – να   οδηγεί σε κλιμάκωση της οπαδικής βίας που αποκτά μετά την καραντίνα, τεράστιες διαστάσεις.

Τα 30 από αυτά έχουν συλληφθεί για επεισόδια στα πλαίσια συγκεκριμένων αθλητικών εκδηλώσεων (υπήρξαν συνολικά 2530 το 2021)  και οι υπόλοιποι 33 σε βίαια περιστατικά μέσα στους δρόμους των πόλεων σε άσχετες χρονικές στιγμές αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και το In.gr 

Όπως μάλιστα αναφέρουν πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη πλέον σημειώνονται περιστατικά βίας μεταξύ οπαδών ή και με αναίτιες επιθέσεις χούλιγκαν με συχνότητα 2-3 φορές την εβδομάδα.

 

 

Με τους περισσότερους νεαρούς  να έχουν μαχαίρια και να μην διστάζουν να προχωρήσουν σε επιθέσεις χωρίς ουσιαστική αφορμή. Με διαδοχικά περιστατικά το  τελευταίο χρονικό διάστημα στο Πέραμα, στον Κορυδαλλό, σε αγώνα της Ριζούπολης , στην Πολίχνη, στην Εγνατία κι αλλού. Με πολλά από αυτά τα συμβάντα να μην γνωστοποιούνται στις αρχές, αφού δεν τα αναφέρουν τα άτομα που συμμετέχουν στις συμπλοκές με τον φόβο κι εκδικητικών ενεργειών.

Με στελέχη των αρχών ασφαλείας στην Θεσσαλονίκη να αναφέρουν ότι υπήρχαν αρκετά περιστατικά , τους τελευταίους μήνες με επικίνδυνους χούλιγκαν να κάνουν νυκτερινές περιπολίες , ψάχνοντας ανυποψίαστους νεαρούς, να τους ρωτούν τι ομάδες υποστηρίζουν και να ακολουθούν βίαιες επιθέσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ