Τζουμέρκα: Θρήνος στην κηδεία του 21χρονου Ερμή, «λύγισε» η μητέρα του - «Από μικρός ανήσυχος, γύρευες το κάτι άλλο» (φωτό & βίντεο)

Συγκλόνισε ο επικήδειος 

Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία του Ερμή Θεοχαρόπουλου, του αναρριχητή και σκιέρ που βρήκε τραγικό θάνατο την Κυριακή όταν έπεσε σε χαράδρα στα Τζουμέρκα.

Κάτω από τη βαριά σκιά που απλώθηκε στα Τζουμέρκα, συγγενείς και φίλοι με δάκρυα στα μάτια, με ένα μεγάλο γιατί, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον δικό τους Ερμή.   Η μητέρα του, σε αυτό το ταξίδι του αποχαιρετισμού, «λύγισε». 

Photo: Instagram/ermis_theo

Φωτογραφίες: Star

Ο επικήδειος που ακούστηκε, σύμφωνα με το Star, στην κηδεία του συγκλόνισε όσους τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του 21χρονου:

«Από μικρός ανήσυχος, γύρευες το κάτι άλλο, ήθελες να φθάσεις πιο ψηλά απ' τον βράχο το μεγάλο.  Σαν το κατσίκι ανέβαινες στα απόκρημνα τα βράχια, τα ξεπερνούσες γρήγορα με τα γερά σου μπράτσα. 

Η αγάπη και ο έρωτας για την ορειβασία σου δίναν το οξυγόνο σου για την καλή υγεία  Ήσουν γεμάτος όνειρα, με μια ζωή μπροστά σου πήρε πολλά μετάλλια δεκάδες τα κύπελλά σου.  \Στα πόδια σου είχες φτερά τη γη δεν την πατούσες». 

Τον εντόπισε ο πατέρας του...

Ο Ερμής Θεοχαρόπουλος έκανε ορειβατικό σκι κοντά στο καταφύγιο των Τζουμέρκων, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγo, γλίστρησε σε δύσβατη χαράδρα βάθους 400 μέτρων.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του. Λίγες ώρες αργότερα τον εντόπισαν ο πατέρας του μαζί με δύο άλλους ορειβάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του παιδιού έμαθε για την τραγική είδηση από tweet της πυροσβεστικής.

Ο πατέρας του με δύο ακόμη ορειβάτες δεμένοι με σχοινιά κατάφεραν να φθάσουν δίπλα του μετά από 40 λεπτά. Ειδοποιήθηκε το 112 και σύμφωνα με πληροφορίες στις 14: 20 ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου. Όπως, όμως, κατήγγειλε η αδελφή του άτυχου αθλητή στο Star υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη των Super Puma για τη διάσωσή του.

«Τον βρήκε ο πατέρας του αρκετά γρήγορα, τον κρατούσε ζεστό. Είχε τις αισθήσεις του για αρκετή ώρα και μετά από τρεις ώρες που ήταν εκεί και περίμενε μετά δεν είχε ούτε τις αισθήσεις του ούτε τίποτα, του κάνανε μαλάξεις και περιμένανε το ελικόπτερο. Είχε έρθει ένα πρώτα και δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο και μετά από αυτό περιμένανε και κάποια άλλη ώρα μέχρι να έρθει το επόμενο ελικόπτερο έτσι ώστε να γίνει η διάσωση» δηλώσε η αδερφή του ορειβάτη.

«Ένα ελικόπτερο για να σηκωθεί από την Αθήνα να έρθει στα Γιάννενα θέλει δύο ώρες πτήση και αν θυμάμαι καλά μισή ώρα προετοιμασία...2,5 ωρές είναι πολλές για μια ανθρώπινη ζωή» δήλωσε για το θέμα ο Βασίλης Βραστός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Ηπείρου.  

 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού. Ο νεαρός ήταν σοβαρά τραυματισμένος και κάθε λεπτό πολύτιμο για τη ζωή του καθώς αιμοραγούσε. 

Στα Ιωάννινα έφτασε με ελικόπτερο και οι γιατροί της μονάδας που τον παρέλαβαν για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα οι γιατροί προσπάθησαν για τουλάχιστον μία ώρα εως τις 7:30, να κάνουν στο νεαρό καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, όμως δεν τα κατάφεραν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ