Ο Robert De Niro στη Δράμα: Ποια ταινία θα γυρίσει ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός στη χώρα μας (φωτό)

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη

Ο Robert De Niro σύντομα αναμένεται να βρεθεί στην Ελλάδα  καθώς μια ταινία με τον σταρ του Χόλιγουντ θα γυριστεί στην περιοχή της Δράμας, εδραιώνοντας έτσι τη χώρα ως διεθνή προορισμό γυρισμάτων για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Η ταινία δράσης, η οποία ονομάζεται «After Exile», αφηγείται την ιστορία της σκληρής σχέσης μεταξύ ενός πατέρα και του γιου του, που μόλις αποφυλακίστηκε, καθώς προσπαθούν να απομακρύνουν έναν συγγενή από την εγκληματική ζωή.

Ο βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός θα υποδυθεί, σύμφωνα με το Greek Reporter τον πατέρα, ενώ ο ηθοποιός Shia LaBeouf θα υποδυθεί τον γιο του.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gi ♡ (@nostalgiavie)

Δείτε επίσης: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ανοίγει ξενοδοχείο στη Σαντορίνη - το Nobu έτοιμο την Άνοιξη του 2022 (βίντεο)

Δεν είναι σαφές εάν ολόκληρη η ταινία θα γυριστεί στην Ελλάδα ή μόνο μερικές σκηνές, αλλά τα γυρίσματα στην χώρα μας πρόκειται να ξεκινήσουν την άνοιξη, πιθανότατα στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου. Τοπικοί αξιωματούχοι από τη βόρεια ελληνική περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έλαβαν πρόσφατα αίτημα από την εταιρεία παραγωγής.

Με αφορμή τη νέα ταινία τοπικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία στη Δράμα, που βρίσκεται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, περιμένουν περίπου 300 άτομα, συμπεριλαμβανομένων του καστ και του συνεργείου.

 

Δείτε επίσης: Good news για την Αθήνα: Η διεθνής παραγωγή «Greek Salad» μετατρέπει την πρωτεύουσα σε ένα τεράστιο σκηνικό (φωτό)

Τις λεπτομέρειες της νέας Χολιγουντιανής παραγωγής που αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, αποκάλυψε πριν μερικές ημέρες, μιλώντας στο GRTimes o δήμαρχος Παρανεστίου, Αναστάσιος Καγιάογλου.

«Πράγματι υπάρχει μια εταιρεία παραγωγής, η οποία αφού έχει πάρει τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Πολιτισμού, στη συνέχεια ήρθε και μας βρήκε για να μας αναλύσει ολόκληρο το project της ταινίας, στο οποίο όπως μας ανέφερε αναμένεται να συμμετέχει τόσο ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, όσο και άλλοι μεγάλοι αστέρες του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε πρόκειται για μια ταινία δράσης. Περιμένουμε λοιπόν περίπου 300 άτομα στο σύνολο, που θα απαρτίζουν και ολόκληρο το καστ μαζί με τους ηθοποιούς και τους κασκαντέρ αλλά και τα συνεργεία υποστήριξης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καγιάογλου.

Και πρόσθεσε επίσης ότι τα γυρίσματα «ήταν να ξεκινήσουν περίπου στις 15 Μαρτίου, όμως λόγω κάποιων γραφειοκρατικών ζητημάτων που προέκυψαν, η έναρξη μετατέθηκε για τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου  και το πλάνο αναφέρει ότι θα διαρκέσουν στο σύνολο 35 ημέρες».

Σε ερώτηση για το αν η εταιρεία παραγωγής ζήτησε κάποια βοήθεια από τους φορείς της περιοχής αναφορικά με τα σκηνικά, ο δήμαρχος Παρανεστίου τόνισε πως «όλα αυτά τα έχουν έτοιμα. Εμείς θα παρέχουμε βοήθεια, σε οτιδήποτε περιφερειακό μπορούμε να προσφέρουμε.

Για εμάς το κέρδος από αυτή την ιστορία είναι αφενός το γεγονός ότι τα καταστήματα της περιοχής θα δουλέψουν και θα πάρουν μια οικονομική ανάσα από όλο αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και από την άλλη θα προβληθεί η τουριστική πλευρά μια πανέμορφης περιοχής όπως αυτή του ποταμού Νέστου».

«Μιας περιοχής που διαθέτει φυσικό κάλλος, φράγματα από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν στα Βαλκάνια, παλιά φυλάκια όπου θα γίνουν γυρίσματα, ένας πανέμορφος οικισμός που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του καστ. Είναι χαρά για εμάς αυτό το γεγονός, ότι δηλαδή θα προβληθεί ο τόπος μας και θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία μας» συμπλήρωσε  o δήμαρχος Παρανεστίου.

Μπορεί να μετακινηθούν άλλου τα γυρίσματα

Τις λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τόπους γυρισμάτων, τόσο στην πόλη της Δράμας όσο και στην τεχνητή λίμνη του Παρανεστίου, αποκάλυψε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Παπαθεοδώρου, προφανώς πάνω στον… ενθουσιασμό του για το γεγονός.

Το κακό είναι πως, σύμφωνα με την Καθημερινή η συγκεκριμένη διαρροή μάλλον δεν άρεσε καθόλου στους παραγωγούς του φιλμ, οι οποίοι πλέον σκέφτονται το ενδεχόμενο να μετακομίσουν το πρότζεκτ σε άλλη τοποθεσία. Και είναι πραγματικά κρίμα. Πόλη παραδοσιακά συνδεδεμένη με το σινεμά, λόγω του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, η Δράμα διαθέτει επιπλέον φυσικές ομορφιές και ενδιαφέροντα τοπόσημα που προσφέρονται για κινηματογραφικά κάδρα.

Νέστος, photo: GRTimes

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Κ», περίπου πριν από ένα μήνα ο σκηνοθέτης της ταινίας μαζί με συνεργάτες του επισκέφθηκαν τόσο την περιοχή του φράγματος στο Παρανέστι, όπου «έκλεισαν» και συγκεκριμένους χώρους, όσο και το σπήλαιο του Αγγίτη και το Καπνολογικό Ινστιτούτο της Δράμας.

Το τελευταίο προορίζεται να μετατραπεί σε στρατόπεδο για τις ανάγκες του φιλμ, στο οποίο, όπως μαθαίνουμε, εκτός από τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, πρόκειται να πρωταγωνιστήσει και ο Τζέιμι Φοξ. Επιπλέον έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές άδειες των συναρμόδιων υπουργείων, καθώς και της ΔΕΗ για το Παρανέστι, με τα γυρίσματα διάρκειας περίπου ενός μήνα να ξεκινούν μέσα στον Απρίλιο.

Πλέον ωστόσο τίποτα δεν είναι βέβαιο, με τους εδώ συνεργάτες της παραγωγής να προσπαθούν να διαχειριστούν τον «θόρυβο», ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Αν και εφόσον δηλαδή ο πατροπαράδοτος επαρχιωτισμός –που είναι πάντως γενικότερο φαινόμενο και δεν έχει να κάνει μόνο με την περιφέρεια– αφήσει τους επαγγελματίες να δουλέψουν.

Νέστος, photo: GRTimes

 

 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η μοναδική ταινία που γυρίστηκε πρόσφατα στην χώρα μας αφού πριν από λίγο καιρό τα αστέρια των «The Expendables 4» βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο για τα γυρίσματα του φιλμ.

Η πόλη φιλοξένησε αρκετούς από τους πιο λαμπρούς stars με τους Jason Statham, Dolph Lundgren, Megan Fox, Curtis «50 Cent» Jackson, Tony Jaa και Andy Garcia να έρχονται στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ