Κατερίνα Καινούργιου: Ξεκίνησε κρυοσυντήρηση ωαρίων - «Λίγο πριν κλείσω τα 37 το πήρα απόφαση, θέλω ένα παιδάκι» (φωτό)

Το μήνυμά της παρουσιάστριας 

Η Κατερίνα Καινούργιου αποφάισε να ξεκινήσει διαδικασία κρυοσυντήρησης ωαρίων, με την ίδια να κάνει σχετική ανάρτηση στα stories της στο Instagram.

Η παρουσιάστρια μπορεί να χώρισε πριν από λίγο καιρό, ωστόσο παρόλο που δεν έχει βρει ακόμα τον κατάλληλο σύντροφό, έχει εκφράσει δημόσια την επιθυμία της να γίνει μανούλα. Έτσι τώρα ξεκίνησε την διαδικασία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων στο post της ότι για εκείνη «είναι μια επένδυση ζωής».

«Λίγο πριν κλείσω τα 37 το πήρα απόφαση. Δεν είναι απλά μια επένδυση στο όνειρο για εμένα. Είναι μια επένδυση ζωής. Γιατί ανήκω στις γυναίκες που μελλοντικά θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα παιδάκι.

Όμως είναι γνωστό ότι η γονιμότητα με την πάροδο των ετών μειώνεται. Γι’ αυτό πήρα την απόφαση να μπω στη διαδικασία της κρυοσυντήρησης ωαρίων! Σύντομα θα μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου για όποια πιστεύει πως μελλοντικά θα βοηθήσει κι εκείνη» έγραψε χαρακτηριστικά.

Μια από τις πιο επαναστατικές μεθόδους που εφαρμόζει πλέον η σύγχρονη επιστήμη, είναι η μέθοδος ταχείας κρυοσυντήρησης ωαρίων και εμβρύων που αλλιώς ονομάζεται Vitrification (υαλοποίηση). Είναι μία σχετικά απλή μέθοδος κατάψυξης η οποία δεν απαιτεί εξειδικευμένο και πολύπλοκο μηχανισμό. Τα ανθρώπινα ωάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και κατά συνέπεια είναι πολύ ευαίσθητα στις διαδικασίες ψύξης, σύμφωνα με το ivf-embryo.gr.

Οι συμβατικές μέθοδοι κατάψυξης δεν έχουν πάντα επιτυχές αποτέλεσμα καθώς επιτρέπουν το σχηματισμό κρυστάλλων στο εσωτερικό των κυττάρων, προκαλώντας κατά συνέπεια κάποιες βλάβες στα έμβρυα και ανεπανόρθωτες βλάβες στα ωάρια. Η διαρκής έρευνα αλλά και η εξέλιξη της μεθόδου, κατέληξαν σήμερα στο αρτιότερο σύστημα της υαλοποίησης, όπου με την εφαρμογή του επιτυγχάνεται η κατάψυξη ωαρίων και εμβρύων, με τα υψηλότερα μέχρι σήμερα ποσοστά επιβίωσης που φτάνουν το 90%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ