Ζητείται νεαρή εμφανίσιμη κάτω των 30 ετών με …500 ευρώ μισθό - Υποχρεωτική η φωτό με μαγιό - Σάλος με την αγγελία στην Ιταλία

Το ιταλικό υπουργείο Εργασίας ξεκίνησε έρευνα.

Σάλος έχει προκληθεί από μια σεξιστική αγγελία που αναζητούσε γυναίκα ρεσεψιονίστ ηλικίας κάτω των 30 ετών, ζητώντας από τους αιτούντες να συμπεριλάβουν μια φωτογραφία τους με μαγιό μαζί με τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα προσόντα τους.

Όπως είναι φυσικό η αγγελία σήκωσε θύελλα αντιδράσεων  με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διενέργεια έρευνας από το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Η αγγελία, που δημοσιεύτηκε σε πολλούς ιστοτόπους εύρεσης εργασίας από μια ασφαλιστική εταιρεία με έδρα τη Νάπολη έγραφε συγκεκριμένα: ''Ζητάμε να στείλετε μια πλήρη φωτογραφία με μαγιό ή κάτι παρόμοιο'', ενώ σημείωνε πως προσέφερε 500 ευρώ τον μήνα. 

Μόλις οι χρήστες είδαν καταχωρημένη τη συγκεκριμένη αγγελία, η αντίδρασή τους ήταν τέτοια, που ανάγκασε την εταιρεία να την αποσύρει άρον- άρον αναφέρει η Guardian

Πρόκειται για μία απαράδεκτη αγγελία», σημειώνει η σύμβουλος εργασίας της Νάπολης, Τσιάρα Μαρσιάνι.

 

 

«Είναι σκανδαλώδης για πολλούς λόγους…ξεκινώντας από την αναζήτηση γυναίκας κάτω των τριάντα ετών και τον μισθό που είναι παράλογα ανεπαρκής για την πρόσληψη και τα καθήκοντα που ζητούν », πρόσθεσε.

Η απάντηση της εταιρίας

 

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στην επιχειρηματική περιοχή της Νάπολης, είπε στον ιταλικό Τύπο ότι το αίτημα για φωτογραφία με μαγιό ήταν «ακατάλληλο» και το αποτέλεσμα «απλής απόσπασης της προσοχής» του «άπειρου υπαλλήλου» που συνέταξε την αγγελία.

Η υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Αντρέα Ορλάντο, ζήτησε να διερευνηθεί η υπόθεση. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ