Μαγεύουν οι εικόνες από την Σαγιάδα της Θεσπρωτίας: «Κρυστάλλωσε» η επιφάνεια της θάλασσας (βίντεο)

Το πρωί στα ορεινά της Θεσπρωτίας ο υδράργυρος έδειξε ακόμα και -7 βαθμούς

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, είχε σαν αποτέλεσμα να παγώσει η θάλασσα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας.

Όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο του thespro.gr, που ακολουθούν, στην επιφάνεια της θάλασσα έχει σχηματιστεί ένα λεπτό στρώμα πάγου.

Η θερμοκρασία στην Ηγουμενίτσα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, έπεσε στους -3 βαθμούς, ενώ στα ορεινά της Θεσπρωτίας ο υδράργυρος έδειξε ακόμα και -7 βαθμούς κελσίου.

Δείτε επίσης: Στην κατάψυξη η χώρα: Που έδειξε κάτω από τους -10 το θερμόμετρο - ρεκόρ το -18,1 στη Φθιώτιδα (φωτό)

Η Σαγιάδα Θεσπρωτίας, σύμφωνα με το visit-thesprotia.gr ανήκει στον Δήμο Φιλιατών, αποτελείται από αρκετές πρώην κοινότητες και βρίσκεται ΒΔ του νομού της Θεσπρωτίας. Οι μόνιμοι κάτοικοι ξεπερνούν τους 590 και ξεχωρίζει, αφού στην Ήπειρο έχει την καλύτερη φήμη ως «ψαροχώρι».

Πολλοί επισκέπτονται την περιοχή, λοιπόν, για να εξασκήσουν το χόμπι του ψαρέματος, να απολαύσουν τα διάφορα πεντανόστιμα φρέσκα ψάρια στις ψησταριές του χωριού, αλλά και γιατί τα αξιοθέατα του είναι μοναδικά (π.χ. ερειπωμένο χωριό Λιόψη). Το Σκάλωμα, το γραφικό λιμάνι,  είναι περισσότερο γνωστό και σε όσους κάνουν διακοπές με σκάφη αναψυχής στο Ιόνιο. Και ο λόγος είναι προφανής, αφού δίνεται η δυνατότητα να γευτούν φρέσκο ψάρι στα γραφικά ταβερνάκια του.

Επίσης, αξίζει να επισκεφτεί κανείς την Παλιά Σαγιάδα που βρίσκεται πάνω από την σημερινή της τοποθεσία, αφού από εκεί η ομορφιά του Ιονίου σε συνδυασμό με την ερημική πλέον πόλη είναι μαγευτική. Τέλος, να σημειώσουμε πως στη διάρκεια του χρόνου γίνονται αρκετά πανηγύρια στην περιοχή, αλλά αξιοσημείωτη είναι η ¨Γιορτή του ψαριού¨ που διοργανώνεται σε παραλία της Σαγιάδας κάθε καλοκαίρι (Αύγουστο).

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ