Μιμή Ντενίση: Τελευταία παράσταση για το «Κι από Σμύρνη Σαλονίκη» σήμερα - «η συγκίνηση & η ευγνωμοσύνη μου μεγάλη» (φωτό)

«Οι ρόλοι μας έγιναν κομμάτι του χαρακτήρα μας»

«Η συγκίνηση κ η ευγνωμοσύνη μου ειναι μεγάλη!!» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση που έκανε με αφορμή την τελευταία παράσταση του έργου Κι από Σμύρνη Σαλονίκη, η Μιμή Ντενίση.

Ειδικότερα η ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρική επιχειρηματίας δημοσίευσε στη σελίδα της στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία την βλέπουμε μαζί με τους ηθοποιούς που παίζουν στην παράσταση ενώ γράφει στο post:

«Τελευταία παράσταση σήμερα για το έργο μας Κι από Σμύρνη … Σαλονικη . Το sequel του Σμύρνη μου αγαπημένη ξεπέρασε το 19 που πρωτοπαίχτηκε κάθε προσδοκία !!

Πολλοί από τους ηθοποιούς του θιάσου είμαστε μαζί από το 2014!!! Άλλοι αγαπημενοι συνάδελφοι ήρθαν κοντά μας στην πορεία… οι ρολοι μας έπαψαν να ειναι ρόλοι έγιναν κομμάτι του χαρακτήρα κ της ζωής μας.. η αγαπη που μα δείξατε όλον αυτόν τον καιρό ακόμα κ μέσα στην δυσκολία του τελευταίου χρόνου μοναδικη!!!

Η συγκίνηση κ η ευγνωμοσύνη μου ειναι μεγάλη!! Σας ευχαριστω όλους μέσα από την καρδιά μου!!».

Photo: Instagram

Υπενθυμίζεται ότι μετά από μία μακρά περίοδο αποχής, λόγω της πανδημίας, το «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» ξανάνοιξε τις πόρτες του στο κοινό με την τεράστια θεατρική επιτυχία «ΚΙ ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗ... ΣΑΛΟΝΙΚΗ» της Μίμης Ντενίση, από τις 12 Νοεμβρίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Η αρχόντισσα της Σμύρνης Φιλιώ Μπαλτατζή και τα παιδιά της φυγαδεύονται από τη φλεγόμενη «Σμύρνη» και, μετά από μεγάλες περιπέτειες, καταλήγουν στη Μακεδονία και από εκεί στη Θεσσαλονίκη. Η Φιλιώ, μαζί με την κόρη της Λευκοθέα (Μαρία Εγγλεζάκη) και τον γιο της Βασιλάκη (Λευτέρης Βασιλάκης), αλλά και τη Ζαχαρούλα (Κατερίνα Γερονικολού), την αγαπημένη της βοηθό, η οποία γίνεται γυναίκα του γιου της, προσπαθούν να βρουν έναν μακρινό συγγενή του πατέρα της και εγκαθίστανται σε ένα φτωχικό σπίτι στη συνοικία του Τσινάρ.

Εκεί, γνωρίζονται με άλλους πρόσφυγες από τον Πόντο, όπως τον Πολύκαρπο (Γιάννης Τσιμιτσέλης) και τη μητέρα του (Νικολέττα Βλαβιανού), αλλά και ντόπιους όπως τον καλοκάγαθο μπακάλη Παντελή (Λευτέρης Ελευθερίου). Η Φιλιώ ξεκινάει στη δούλεψη της πανίσχυρης οικογένειας Εβραίων της πόλης, του Λεβί (Πρόδρομος Τοσουνίδης) και της συζύγου του κυρίας Λεβί (Κωνσταντίνα Μιχαήλ), ενώ γνωρίζεται με τον Χατζηπέτρου (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος), συνεναιτέρο του Λεβί, ο οποίος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη Φιλιώ.

Ξανασμίγει με τον μακρινό της θείο, τον Συμεών (Μιχάλης Μητρούσης) και τη γυναίκα του Μορφούλα (Νίκη Παλληκαράκη) και αναλαμβάνει να δημιουργεί τα φημισμένα γλυκά της στο καφενείο του.

Η ανέλιξη των προσφύγων από την απόλυτη φτώχεια σε μια καινούρια αξιοπρεπή ζωή, η προσπάθειά τους να γίνουν ένα με τ’ αδέλφια τους στην Ελλάδα, η άνοδος και η πτώση της ακμάζουσας Εβραϊκής κοινότητας, δίνονται ανάγλυφα μέσα από τους χαρακτήρες. Το έργο είναι μια μεγάλη νωπογραφία της εποχής με φόντο την πολιτική κατάσταση μέσα από προσωπικές ιστορίες και με τη μουσική της εποχής από τα σεφαραδίτικα, μέχρι τα ρεμπέτικα και τον Αττίκ, να αναδεικνύουν τις αισθητικές και πολιτιστικές αντιθέσεις ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες (διαβάστε περισσότερα εδώ.)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ