Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας (βίντεο)

Αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις γύρω από την εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε για την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας μετά τον βιασμό 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας, κ. Θανάσης Ζιώγας στο Mega, την Παρασκευή κατέθεσε ο βασικός κατηγορούμενος για το κύκλωμα μαστροπείας ο οποίος και συνελήφθη, πληροφορία η οποία όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Κατασχέθηκαν το τηλέφωνο και το λάπτοπ του από ενέργειες που γίνονται από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας συμπλήρωσε. Πρόκειται όπως είπε, για μια νέα έρευνα την οποία με ταχύτητα εκτελούν οι Αρχές.

Όσο για την Γεωργία και την χθεσινή της κατάθεση, τόνισε πως κατέθεσε με θάρρος, για τα όσα κτηνώδη έγιναν στη σουίτα, στο πάρτι της πρωτοχρονιάς.


«Επιβεβαίωσε την ιατροδικαστική έκθεση που αποτυπώνει βία στην Γεωργία, το κατέθεσε και υπάρχει πλήρη ταύτιση με τα ευρήματα της ιατροδικαστική έκθεση. Ό,τι κατέθεσε αποδεικνύεται και από τα μηνύματα και τις κλήσεις που έκανε μέσω του τηλεφώνου της, αυτά τα οποία κατέθεσε περί της ώρας που πήγε, έφυγε, και επέστρεψε στο πάρτι αλλά και της πρόσκλησης που έλαβε».

Κλειδί οι τοξικολογικές

Κλειδί για την υπόθεση όπως είπε θα αποτελέσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων οι οποίες αναμένονται εντός του επόμενου διαστήματος. Στις τοξικολογικές εξετάσεις, όπως είπε αναμένεται να βρεθεί υπνωτική ουσία από το ποτό το οποίο προσφέρθηκε στη Γεωργία: «Με το χάπι αυτό δεν καταλαβαίνεις καθόλου τι σου γίνεται ούτε μπορείς να αντιδράσεις και δεν θυμάσαι τίποτα».

Χρειάστηκε η παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των τοξικολογικών εξετάσεων, σχετικά με τα όσα κατήγγειλε η 24χρονη στη Θεσσαλονίκη για τον βιασμό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το Mega, είναι διάχυτη η αίσθηση ακόμη και στην αστυνομία, ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση του πορίσματος από τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Οι τοξικολογικές θα ανοίξουν τον δρόμο της φυλακής για τους υπαιτίους»

«Επιβεβαίωσε την ιατροδικαστική έκθεση που αποτυπώνει βία στην Γεωργία, το κατέθεσε και υπάρχει πλήρη ταύτιση με τα ευρήματα της ιατροδικαστική έκθεση. Ό,τι κατέθεσε αποδεικνύεται και από τα μηνύματα και τις κλήσεις που έκανε μέσω του τηλεφώνου της, αυτά τα οποία κατέθεσε περί της ώρας που πήγε, έφυγε, και επέστρεψε στο πάρτι αλλά και της πρόσκλησης που έλαβε» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δικηγόρος της 24χρονης.

Κλειδί για την υπόθεση όπως έιπε θα αποτελέσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων οι οποίες αναμένονται εντός του επόμενου διαστήματος.

«Αυτό που απομένει όπως είπε είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για να επικυρώσει την ιατροδικαστική έκθεση. Τότε θα αλλάξει η κατηγορία και θα ανοίξουν δυο δρόμοι: Αυτός της φυλακής για τους υπαίτιους και αυτός  της ζωής για την Γεωργία. Είδε των ζωή κατάματα ζήτησε την βοήθεια από την κοινωνία και το πέτυχε. Είναι το κορίτσι του καθενός, του δικού μας σπιτιού», δήλωσε χαρακτηριστικά

Σχετικά με την αποστολή των εξετάσεων στη Γενεύη, σημείωσε πως η εντολή αυτή έγινε από την ανάκριση. Στις τοξικολογικές εξετάσεις, όπως είπε αναμένεται να βρεθεί υπνωτική ουσία από το ποτό το οποίο προσφέρθηκε στη Γεωργία: «Με το χάπι αυτό δεν καταλαβαίνεις καθόλου τι σου γίνεται όυτε μπορείς να αντιδράσεις και δεν θυμάσαι τίποτα».

Στα χέρια των ανακριτών τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων 

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένονται στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και που, σύμφωνα με πηγές από το ΑΠΘ, βρίσκονται ήδη στα χέρια των ανακριτικών αρχών, θα δώσουν απαντήσεις για το αν χορηγήθηκε στην 24χρονη κάποια υπνωτική ή ναρκωτική ουσία, γεγονός που μπορεί να αλλάξει το κατηγορητήριο. Το  δείγμα βιολογικού υλικού απεστάλη τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου από το Τμήμα Τοξικολογίας του ΑΠΘ, στο αντίστοιχο της Ελβετίας, αναφέρει η ΕΡΤ.

Στο μεταξύ, ο φερόμενος ως διοργανωτής του πάρτι προσήχθη για κατάθεση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης,  στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για κύκλωμα μαστροπείας.

Σε κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων προχώρησαν άνδρες της αστυνομίας σε έφοδο στα σπίτια, όσων συμμετείχαν στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Ο 27χρονος κατηγορούμενος που αρνείται την κατηγορία του βιασμού, υποστηρίζει ότι δεν αντιλήφθηκε ότι η κοπέλα ήταν υπό την επήρεια μέθης.

Τη Δευτέρα, αναμένεται να καταθέσουν κι άλλοι μάρτυρες για την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού, την ώρα που είναι σε εξέλιξη και η εισαγγελική έρευνα για την ενδεχόμενη ύπαρξη διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας, τα μέλη του οποίου προσπαθούν να παγιδέψουν κοπέλες με τη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών, οδηγώντας τες να εκδίδονται σε πάρτι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ