Ο Γιάννης Λουκάκος φτιάχνει ένα τέλειο & χορταστικό ορεκτικό - Μπρουσκέτα με αβοκάντο, ντοματίνια και αυγό

Γρήγορο και εύκολο! 

Για τη μπρουσκέτα

  • 70 γρ. ψωμί κομμένο
  • 100 γρ. αβοκάντο ντιπ
  • 20 γρ.  τοματίνια
  • 2 τεμ. αυγό ποσέ
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • μπέικον πλάκα, άκοπο σε φέτες
  • 2 γρ. βασιλικός καθαρισμένος
  • αλάτι
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΑΥΓΑ
  • ΑΒΟΚΑΝΤΟ
  • ΨΩΜΙ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

'Για τη μπρουσκέτα

  • Λαδώνουμε τις φέτες ψωμιού και τις φρυγανίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 25 λεπτά.
  • Στρώνουμε το μπέικον σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170οC μέχρι να πάρει σκούρο καφετί χρώμα. Το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Αλείφουμε το φρυγανισμένο ψωμί με το ντιπ αβοκάντο. Τοποθετούμε από πάνω το αυγό ποσέ και το ψημένο μπέικον.
  • Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού, τοματίνια και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Δίνουμε γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ