Πέθανε η διάσημη Αντάλια Ρόουζ, 15ετών - Έπασχε από πρόωρο γήρας, τη γνωστό νόσο ως Μπέντζαμιν Μπάτον (φωτό - βίντεο)

Έγινε γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας 2,91 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube και 379.000 ακολούθους στο Instagram. 

Πέθανε σε ηλικία 15 ετών η πασίγνωστη Youtuber Adalia Rose, η οποία έπασχε από την νόσο Μπέντζαμιν Μπάτον. 

Η έφηβη από το Τέξας, διαγνώστηκε με προγηρία Hutchinson-Gilford, μια γενετική πάθηση γνωστή και ως νόσος Benjamin Button, όταν ήταν τριών μηνών.

 

 

 

 

Η πάθηση, η οποία επηρεάζει λιγότερα από 500 παιδιά παγκοσμίως, κατηγοριοποιείται ως ακραία επιταχυνόμενη γήρανση και έχει μέσο προσδόκιμο ζωής τα 13 χρόνια.

Συνήθως αναπτύσσονται με την εφηβεία σοβαρές καρδιαγγειακές επιπλοκές, με αποτέλεσμα τον θάνατο.

 

 

 

 

 

 

Τα παιδιά με προγερία συνήθως εμφανίζουν τα αρχικά συμπτώματα κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους. Τα πρώτα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν την απουσία ανάπτυξης και τοπική κατάσταση του δέρματος που μοιάζει με σκληρόδερμα. 

Στις 12 Ιανουαρίου, η οικογένειά της ανακοίνωσε ότι η νεαρή κοπέλα έφυγε από τη ζωή, τονίζοντας ότι «δεν πονάει πια».

Είχε πολλούς ακολούθους σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ήταν ένα κορίτσι που αγαπήθηκε πολύ σύμφωνα με το people

Η ανάρτηση:

 

 

«Στις 19:00 η Αντάλια Ρόουζ Γουίλιαμς έφυγε από αυτόν τον κόσμο. Ήρθε σε αυτόν ήσυχα και έφυγε ήσυχα, αλλά η ζωή της ήταν κάθε άλλο παρά ήσυχη», έγραψε η οικογένεια της  έφηβης στο Instagram. Άγγιξε εκατομμύρια ανθρώπους και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της σε όλους όσους την γνώριζαν.

 

 

 

 

Δεν πονάει πια και τώρα χορεύει ακούγοντας τη μουσική που αγαπάει. Εύχομαι πραγματικά να μην ήταν αυτή η πραγματικότητα, αλλά δυστυχώς είναι. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους την αγάπησαν και την υποστήριξαν. 

Ευχαριστώ όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της που εργάστηκαν επί χρόνια για να την κρατήσουν υγιή. Η οικογένειά της θα ήθελε τώρα να θρηνήσει αυτή την τεράστια απώλεια ιδιαιτέρως».

 

 

 

 

Η μητέρα της , Νατάλια Παλάντε, είχε δηλώσει το 2018 στην New Zearald Herald πως οι γιατροί συνειδητοποίησαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία της, λίγους μήνες μετά τη γέννησή της. «Όταν γεννήθηκε η Αντάλια, νομίζω ότι ήταν περίπου ενός μηνός και δεν ήταν ευχαριστημένοι με την ανάπτυξή της» είχε δηλώσει. «Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα συμπτώματα που εμφανίστηκαν και μετά ήταν επίσης πως το δέρμα στην κοιλιά της ήταν πραγματικά σφιχτό και είχε διαφορετική όψη».

Σε τρεις μήνες έλαβε τη διάγνωση και σύντομα άρχισε η Αντάλια να χάνει τα μαλλιά της.

Οι φλέβες της έγιναν επίσης ορατές και το δέρμα της πιο λεπτό. «Ήμουν ανύπαντρη μητέρα εκείνη την εποχή, επομένως όταν πήρα τη διάγνωση ήμουν μόνη. Ήμασταν μόνο εκείνη και εγώ και ειλικρινά νιώθαμε χαμένες» είπε η Ναταλία.

Τελικά γνώρισε τον Ράιαν και η Αντάλια απέκτησε αδέρφια. Ο Ράιαν είπε: «Δεν λέμε καν τη λέξη προγηρία πολύ συχνά, απλώς την αντιμετωπίζουμε σαν μια κανονική 11χρονη και προσπαθούμε να της δώσουμε την καλύτερη ζωή».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ