Ανατριχιαστικές εικόνες lockdown στην Κίνα: Στιβαγμένες έγκυες και παιδιά σε μικρά κοντέινερ - τα δρακόντεια μέτρα (βίντεο)

 «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, μόνο βασικά είδη πρώτης ανάγκης..»

Στρατόπεδα καραντίνας έχουν στηθεί στην Κίνα όπου έγκυες και παιδιά, ύποπτα κρούσματα του κροωνοϊού, «στιβάζονται» σε μικρά, μεταλλικά κοντέινερ.

Οι εικόνες που φέρνει στο φως η Daily Mail είναι ανατριχιαστικές, ενώ όπως αναφέρει το δημοσίευμα του βρετανικού μέσου η χώρα προσπαθεί να εξαλείψει τον ιό παρά τις προειδοποιήσεις ότι η μολυσματική παραλλαγή Όμικρον καθιστά αδύνατη μια στρατηγική Zero Covid, ακόμη και με τα δρακόντεια μέτρα που χρησιμοποιεί το Πεκίνο.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα και στα «στρατόπεδα καραντίνας», όπου οι έγκυες και τα παιδιά είναι στοιβγαμένα σε μικροσκοπικά κοντέινερ με ξύλινα κρεβάτια.

Συνολικά 20 εκατ. άνθρωποι είναι περιορισμένοι στα σπίτια τους στη χώρα, αφού οι πόλεις Anyang και Yuzhou εντάχθηκαν στα 13 εκατομμύρια στο Xi'an που βρίσκονται σε καραντίνα και τους απαγορεύτηκε να βγουν από το σπίτι τους ακόμη και για να αγοράσουν τρόφιμα.

Το Anyang, όπου ζουν 5,5 εκατ. άνθρωποι, βρίσκεται σε lockdown από τη Δευτέρα, αφού αναφέρθηκαν δύο περιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον - και ορισμένοι από αυτούς τους κατοίκους είπαν στο BBC ότι συμμετείχαν σε μια «μεγάλη μεταφορά» χιλιάδων ανθρώπων σε στρατόπεδα.

Έγκυες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι πιστεύεται ότι είναι μεταξύ εκείνων που στάλθηκαν στους καταυλισμούς Xi'an, ενώ στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνονται ανθρώποι στα μικροσκοπικά «κουτιά» επιπλωμένα με ένα ξύλινο κρεβάτι και μια τουαλέτα, όπου αναγκάζονται να παραμείνουν για δύο εβδομάδες.

Άνθρωποι που βρέθηκαν στους καταυλισμούς αυτούς λένε ότι υπήρχε ελάχιστο φαγητό. «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, μόνο βασικά είδη πρώτης ανάγκης... Κανείς δεν ήρθε να μας ελέγξει, τι είδους καραντίνα είναι αυτή;» έγραψε κάποιος σε σχόλια στα social media, σύμφωνα με το BBC.

Κάποιοι που έμεναν στο συγκρότημα Mingde 8 Yingli ανέφεραν ότι τους είπαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου ότι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μπουν στο «στρατόπεδο» καραντίνας. Ένας μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι 30 λεωφορεία έφτασαν στο συγκρότημα, ενώ ένας άλλος είπε ότι μεταφέρθηκαν 1.000 άτομα.

Στη συνέχεια, οι κάτοικοι έμειναν στα λεωφορεία για αρκετές ώρες, με μια εικόνα ενός άνδρα που στέκεται μόνος τη νύχτα ενώ περίμενε να μεταφερθεί στον καταυλισμό να γίνεται viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ