Έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων η 7χρονη Θωμαΐς: Έπαθε αλλεργικό σοκ από μπακλαβαδάκι - κέρασμα για την γιορτή φίλης της

Καμία ευθύνη στους δασκάλους για τον θάνατο της 7χρονης μαθήτριας 

Αυλαία στην τραγωδία με τον θάνατο της 7χρονης, Θωμαϊδας από το Βελεστίνο, η οποία «έφυγε» από την ζωή μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη, καθώς ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε η Εισαγγελία Βόλου για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η υπόθεση αναμένεται να τεθεί στο αρχείο και η έρευνα δεν αποδίδει ευθύνες στους δασκάλους για το ατυχές περιστατικό που συνέβη σε σχολείο του Βελεστίνου, όταν  στις 25 Ιανουαρίου, η 7χρονη Θωμαΐς έφαγε ένα μπακλαβαδάκι κέρασμα για την γιορτή φίλης της .

Αμέσως μετά άρχισε να μη νιώθει καλά και σύντομα έφτασε στο σχολείο ο πατέρας της και την πήγε στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου όπου έπαθε ανακοπή. Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τη σώσουν.

Η Θωμαΐς έπεσε σε κώμα και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή στις 14 Φεβρουαρίου.

«Ήταν το παιδί μου. Δεν έμπαινε σε καλούπι η Θωμαΐς. Αυτό που ήθελε να κάνει, αυτό θα έκανε. Μεγάλη της αγάπη τα λουλούδια. Ευαίσθητο, μπορεί να έβλεπε μία διαφήμιση και να δάκρυζε, ένα παιδικό και να την έπιαναν τα κλάματα… Μία μαυρίλα μπροστά μας, δεν ξέρω πλέον τι είναι ζωή, πώς θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα, αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα και δεν επιτρέπεται να το βάλουμε κάτω. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο κακό να χαρεί με τη στενοχώρια μας» είχε τονίσει ο πατέρας της μιλώντας στο LIVE NEWS.

«Θα ήθελα να αφήσω κάτι σαν προίκα για την κόρη μου. Κι αυτό που μου βγαίνει τώρα είναι ίσως, κάτι… κάτι άλλο, μια άλλη δύναμη που μου τα στέλνει. Γιατί έστω και μία στο δισεκατομμύριο, αν υπάρχει, κάτι άλλο εκτός απ’ αυτό που ζούμε, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, τα παιδιά μας σίγουρα δεν θα ήθελαν να μας βλέπουν σε χάλια κατάσταση» είχε προσθέσει.

Ήταν 25 Ιανουαρίου, όταν η μικρή Θωμαΐς πήγε στο σχολείο της. Μια φίλη της γιόρταζε. Είχε πάρει γλυκά που ήξερε ότι δεν θα πειράξουν τη Θωμαϊδα που είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Άλλωστε είχε ξαναφάει τα μπακλαβαδάκια και δεν την είχαν πειράξει. Όχι όμως, εκείνο το πρωινό. Το κοριτσάκι άρχισε αμέσως, να μην αισθάνεται καλά. Ο πατέρας της έφτασε μέσα σε ένα λεπτό στο σχολείο. Του ζήτησε να την πάει στο γιατρό. Εκείνος έτρεξε και μόλις έφτασαν στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, η Θωμαΐς έπαθε την πρώτη ανακοπή…

Το παιδί αμέσως, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου. Επί τρεις ώρες γιατροί όλων των ειδικοτήτων έδιναν μάχη για να την σώσουν. Η Θωμαΐς όμως, έπεσε σε κώμα. Επί 22 μέρες στο Ιπποκράτειο, αγωνίστηκε να κρατηθεί στη ζωή… όμως, η μοίρα είχε άλλα σχέδια…

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ