Άλμπερτ Μπουρλά: Τέλη Μαρτίου έτοιμο το υβριδικό εμβόλιο κατά της Όμικρον από την Pfizer

Θα συνδυάζει την αρχική σύσταση με μία φόρμουλα που θα θωρακίζει τον οργανισμό 

Τον Μάριο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη η Pfizer να απευθυνθεί στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, για αδειοδότηση του τροποποιημένου εμβολίου που σχεδιάζει.

Το υβριδικό εμβόλιο της εταιρείας θα συνδυάζει την αρχική σύσταση με μία φόρμουλα που θα θωρακίζει τον οργανισμό τόσο έναντι του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού όσο και απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO της Άλμπερτ Μπουρλά, το βράδυ της Δευτέρας, στο συνέδριο JPMorgan Healthcare Conference εξετάζουν, παράλληλα με τις εν εξελίξει έρευνες και νέες υβριδικές φόρμουλες για εμβόλιο κατά της Όμικρον προκειμένου να καταλήξει ποια είναι η καλύτερη προς εφαρμογή. 

Τη ίδια ώρα Pfizer μαζί με την BioNTech μελετούν εκδοχές του εμβολίου με υψηλότερες δόσεις και αξιολογούν τα διαφορετικά αποτελέσματα αυτών. 

Η Pfizer, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μπουρλά, σχεδιάζει την ανάπτυξη της τεχνολογίας mRNA σε άλλους θεραπευτικούς τομείς όπως ο καρκίνος και σπάνιες ασθένειες.

Μιλώντας σε επενδυτές της επενδυτές της Goldman Sachs πριν λίγο καιρό ο CEO της Pfizer είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «θα έχουμε σίγουρα ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της Όμικρον. Το ερώτημα είναι αν θα το χρησιμοποιήσουμε ή όχι.

Προχωράμε ολοταχώς, και παρόλο που δεν έχω δει τα εργαστηριακά δεδομένα αυτή τη στιγμή, με βάση όσα έχουμε κάνει στο παρελθόν, μπορώ να πω ότι θα έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για την Όμικρον μέσα στο χρονικό πλαίσιο που είχαμε υποθέσει: τέλη Μαρτίου. Αλλά δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα αν θα το χρειαστούμε πραγματικά από τον Απρίλιο και μετά.

Είμαστε βέβαια ότι θα είναι εκεί και ότι θα είναι πολύ αποτελεσματικό και ότι θα είμαστε σε θέση να το παραγάγουμε μέσα στο έτος σε δισεκατομμύρια, όχι εκατομμύρια δόσεις. Αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρξει αυτή η ανάγκη ή άλλες, γιατί ήδη βλέπω πολλές άλλες παραλλαγές να εμφανίζονται μετά την Όμικρο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ