Γιώργος Αλκαίος: «Εξαφανίστηκα 11 χρόνια, όχι λόγω ερωτικής απογοήτευσης - σάπισα τον εαυτό μου στο ξύλο για να ισορροπήσω» (βίντεο)

Όλα όσα είπε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Ποδαρικό στο «The2night Show» του ΑΝΤ1 για το 2022 έκανε ο Γιώργος Αλκαίος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να εξαφανιστεί για 11 σχεδόν χρόνια από το προσκήνιο.

«Δεν τα παράτησα όλα για κάποιον έρωτα, ούτε λόγω ερωτικής ή επαγγελματικής απογοήτευσης. Τα παράτησα μετά την Eurovision. Τότε έβαλα τον εαυτό μου κάτω και τον σάπισα στο ξύλο. Έπρεπε να ισορροπήσω.Δεν ήμουν καλά, δεν ήμουν ισορροπημένος μέσα μου. Δεν έβρισκα κοινωνικό πλαίσιο, να μιλήσω με ανθρώπους.

Βρήκα άλλες λύσεις πλέον, βρήκα το διάβασμα για παράδειγμα. Η πρώτη μου επιτυχία έγινε όταν ήμουν 19 χρονών και με πήρε η μπάλα μέχρι να φτάσω στα 40 και να πω ότι πρέπει να κάνω ένα cut» είπε μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής, ο οποίος είχε εμφανιστεί στη σκηνή της Eurovision το το 2010 με το "Opa".

Και πρόσθεσε ακόμα ότι: «Έκλεισε ο κύκλος που έκανα αυτό που έκανα. Εγώ το έλεγα χρόνια πριν, αλλά δεν με έπαιρνε κανένας στα σοβαρά. Το έλεγα στις συνεντεύξεις μου ότι δεν θέλω να γίνω 60 χρονών και να είμαι πάνω σε μια πίστα. Και αυτό έκανα.

Την τελευταία δεκαετία, από το 2000 μέχρι το 2010, δεν ήθελα να δουλέψω σε αυτό που γινόταν. Άλλαξε όλη η δουλειά, μπήκαν τα ριάλιτι, μπήκαν νέα παιδιά, άλλαξε όλη η κατάσταση. Για εμένα προσωπικά δεν έκανε. Το τονίζω, για εμένα προσωπικά. Έβλεπα να πηγαίνουμε προς την αντι-μουσική.

Εγώ είμαι βουτηγμένος μέσα στη μουσική. Έχω στούντιο μέσα στο σπίτι από 22 χρονών. Αυτή είναι η ζωή μου. Το είπε τότε στον Διονύση Σχοινά, ότι εγώ δεν μπορώ να μπω σε όλο αυτό που γίνεται, γιατί βλέπω να έρχεται μεγάλη καταστροφή. Και ήρθε το 2010 με 2019».

Ο Αλκαίος μίλησε ακόμα για την απόφασή του να πουλήσει πριν 12 χρόνια το σπίτι του και να μετακομίσει μόνιμα στη Μήλο,όπου διατηρεί δωμάτια ενοικίασης.

«Αγόρασα εκεί ένα οικόπεδο που μου άρεσε πολύ και το φτιάξαμε από το μηδέν. Την πρώτη χρονιά που ανοίξαμε δεν κοιμόμουν μέχρι να γυρίσει ο τελευταίος πελάτης γιατί ανησυχούσα, μετρούσα τα αυτοκίνητα στα πάρκινγκ» είπε.

«Τα πρώτα χρόνια ήμουν μόνος μου εντελώς στη Μήλο, ήθελα να κλείσω τον διακόπτη και να σταματήσω να κάνω αυτά που ήξερα. Τον πρώτο χειμώνα κοιμόμουν στις 8 με 9 το βράδυ. Σαν να μου βγήκε όλη η κούραση της ζωής μου» πρόσθεσε.

Για την αλλαγή στο επίθετό του είπε: Κάποιοι πιστεύουν ότι άλλαξα το όνομά μου επειδή μου το είπε μία κοπέλα. Δεν έγινε καθόλου έτσι. Ήμασταν εγώ, ο Δάκης, ο Σάκης Ρουβάς και συζητούσαμε για το αν θα αλλάξουμε τα επίθετά μας. Όχι ο Δάκης, εγώ και ο Ρουβάς. Ήρθε ένας χορευτής και μου είπε θα σε λένε Αλκαίο και το κράτησα. Το έψαξα μετά και είδα από πού προέρχεται».

Τέλος αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην Αθήνα το 2018 με τον ίδιο να λέει: «Δεν θα ξαναβγώ στη δουλειά, δεν θα ξαναμπώ σε αυτή τη διαδικασία γιατί δεν μπορώ να το ξανακάνω.

Θα ήθελα να κάνω μία μουσική παράσταση, κάτι διαφορετικό από αυτό που έχω κάνει. Αυτή η κατάσταση που έχουμε μπει και αυτό που γίνεται με τον διαχωρισμό εμένα προσωπικά δεν μ' αρέσει. Θα περιμένω το καλοκαίρι έστω με ένα rapid test να έρχονται όλοι στις συναυλίες».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ