Θεοφάνεια - συγκίνηση: Ο Τούρκος που βαπτίστηκε Χριστιανός & έπιασε τον Σταυρό στο Φανάρι - Ο 10χρονος βουτηχτής στην Εύβοια (φωτό - βίντεο)

Μεγάλη η συγκίνηση στον εορτασμό των Θεοφανείων! 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Φανάρι με την παράσταση να… κλέβει ένας Τούρκος ο Βίκτορ, που βαπτίστηκε Χριστιανός.

Για πρώτη φορά Τούρκος που βαπτίστηκε Χριστιανός βούτηξε και έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στον Κεράτιο Κόλπο, κατά τη συγκινητική τελετή αγιασμού των υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο Βίκτωρ αναφέρεται στη μεγάλη επιθυμία του να πιάσει τον Σταυρό και να λάβει την ευλογία, ενώ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να βαπτιστεί Χριστιανός.

 

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος και καλή χρονιά. Είμαι Χριστιανός» είπε μιλώντας σπαστά ελληνικά.

«Αυτή την πίστη την αισθάνθηκα πιο κοντά σε μένα. Αποφάσισα να επιλέξω τον Χριστιανισμό γιατί είναι μια θρησκεία συμβατή με το χώμα αυτού του τόπου. Γιατί αυτή η πίστη έχει μια πολύ βαθιά ριζωμένη ιστορία», πρόσθεσε.

Ο Βίκτορ βαπτίστηκε Χριστιανός στην Τουρκία πράγμα εξαιρετικά σπάνιο και δηλώνει περήφανος για αυτό.

Εύβοια: Συγκίνησε ο 10χρονος που βούτηξε μόνος του για τον Σταυρό

Ο διαφορετικός σε σχέση με άλλες χρονιές εορτασμός των Θεοφανείων στην παραλία του Αλμυροποτάμου στην Εύβοια, επιφύλλασε μια έκπληξη.

Τα βλέμματα όλων στράφηκαν στον έναν και μοναδικό δεκάχρονο μαθητή ο οποίος βούτηξε στα παγωμένα νερά, βγάζοντας τον Σταυρό στη στεριά.

Ο 10χρονος πήρε την ευλογία του ιερέα, με τις εικόνες να προκαλούν συγκίνηση σε όσους βρέθηκαν στο λιμάνι του Αλμυροποτάμου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ