Η Μαρία Mαραγιάννη μας εξηγεί πώς να ξεκινήσουμε τη χρονιά μας δυναμικά - Βάλτε στη ζωή σας το Pilates

Η Μαρία Μαραγιάννη προτείνει 3 ασκήσεις υψηλής δυναμικής για  ενδυνάμωση και ενέργεια.

 

Γράφει η Μαρία Mαραγιάννη 

Η μέθοδος Pilates με τρόπο ακαταμάχητο και μαγευτικό αναπτύσσει το σώμα συνολικά, διορθώνει την κακή στάση του σώματος, αφυπνίζει το μυαλό και ανυψώνει το πνεύμα.

Αυτή ήταν η φιλοσοφία του Joseph Pilates. Οι 8 βασικές αρχές της την καθιστούν διαφορετική και μοναδική!

Η αναπνοή, μια από τις βασικές αρχές της μεθόδου, χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα, βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση και αποσπά την προσοχή μας από οτιδήποτε μας απασχολεί, βελτιώνοντας παράλληλα την υγεία του νευρικού συστήματος η οποία έχει συνέπειες σε όλα τα μέλη του σώματος.

Τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με οξυγόνο και κάθε ζωτικό όργανο δίνοντας στον οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής.

Πέρα από τα αμέτρητα οφέλη της μεθόδου, το σημαντικότερο όλων είναι η ψυχική μας υγεία η οποία πρέπει να έχει ισορροπία για να μην έχει αντίκτυπο σε ασθένειες που κυριολεκτικά μαστίζουν ειδικά σε αυτή την δύσκoλη εποχή που διανύουμε λόγω της πανδημίας και των συνεπειών της.

Ας ενεργοποιήσουμε λοιπόν τις ορμόνες της χαράς τις λεγόμενες ενδορφίνες, κάνοντας PILATES.

Η Μαρία Μαραγιάννη σας προτείνει παρακάτω 3 ασκήσεις υψηλής δυναμικής για  ενδυνάμωση και ενέργεια.

1.BACKSUPPORT

Είμαστε στα καθιστικά μας κόκκαλα. Τα πόδια μας είναι τεντωμένα. Τοποθετούμε τα χέρια μας λίγο πιο πίσω από τα ισχία με τα δάχτυλα να δείχνουν μπροστά. Παίρνουμε μια βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή ανεβαίνουμε σαν ένα κομμάτι σε σανίδα, προσέχοντας  να μην πέσει η λεκάνη προς τα κάτω.

Διατηρούμε το κεφάλι στην ευθεία της σπονδυλικής στήλης. Στη συνέχεια μπορούμε να ανεβάσουμε εναλλάξ τα πόδια, τηρώντας όλα τα παραπάνω. 

2.SIDE BENDING

Είμαστε σε πλάγια θέση. Στηριζόμαστε στο ένα χέρι με την παλάμη μας ή στον αγκώνα μας αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στους καρπούς. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή σηκωνόμαστε σε πλάγια σανίδα. Φροντίζουμε το πάνω πόδι να είναι μπροστά από το κάτω πόδι στο έδαφος.

Προσοχή να είναι ενεργοποιημένος ο εγκάρσιος κοιλιακός και να σφίξουμε καλά τους γλουτούς ώστε να παραμείνει η λεκάνη ευθυγραμμισμένη. 

3.PLANK

Είμαστε σε τετραποδική στήριξη. Γλιστράμε τις ωμοπλάτες  κάτω και πίσω. Φέρνουμε την λεκάνη προς το έδαφος ούτως ώστε να είναι στην ίδια ευθεία με τον κορμό. Σφίγγουμε τους γλουτούς, βυθίζουμε τον ομφαλό μας προς την σπονδυλική στήλη. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή ανεβαίνουμε σε σανίδα.

Η στήριξη μπορεί να γίνει και στους αγκώνες. Προσοχή δεν πρέπει να αφήσουμε την λεκάνη να πέσει προς τα κάτω. Την κρατάμε σε ουδέτερη θέση. Μπορούμε να ανεβάσουμε εναλλάξ τα πόδια μέχρι την ευθεία του ισχίου. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ