Καπραβέλος: «Λεβεντοκόπανοι όσοι έκαναν κορωνοπάρτι - Δεν είναι λεβεντιά το να αψηφάς τον θάνατο» (βίντεο)

Τι είπε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου

Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης εξέφρασε τη δυσανάσχετήση του για όσους έκαναν πάρτι ή διασκέδασαν σε νυχτερινά κέντρα την πρωτοχρονιά.

«Θρηνούμε νεκρούς, χάνονται συνέχεια άνθρωποι. Αυτό δεν είναι λεβεντιά. Είναι λεβεντοκόπανοι, όπως έλεγε η γιαγιά μου. Δεν είναι λεβεντιά το να αψηφάς τον θάνατο.

Ο τρόμος ο δικός μου είναι η μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Δεν θα υπάρχουν νοσοκομεία, θα κλείσουν τα νοσοκομεία» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open.

Ακόμα ανέφερε ότι  και οι 48 κλίνες Εντατικής στο "Παπανικολάου" είναι κατειλημμένες από περιστατικά COVID, ενώ πλέον λιγοστεύει το προσωπικό λόγω της "επέλασης" της μετάλλαξης Όμικρον.

 

 

Επανέλαβε τη θέση του υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ πρότεινε επίσης και την παράταση του ανοίγματος των σχολείων, μέχρι «να δούμε πώς θα μεταφραστεί αυτή η πίεση των κρουσμάτων» σε νοσηρότητα και νοσηλείες.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της 16χρονης που διασωληνώθηκε, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι «ανταποκρίνεται στη θεραπεία» αλλά «ο δρόμος είναι μακρύς».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ