Οι 12 τάσεις στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων που θα δούμε παντού το 2022 - τι προβλέπουν οι interior designers (φωτό)

Τι μας περιμένει τη νέα χρονιά;

Διακοσμητές εσωτερικών χώρων δίνουν τις προβλέψεις τους για τη νέα χρονιά και αποκαλύπτουν τις τάσεις του 2022 στο Interior design.

Όσον αφορά τη διακόσμηση, το 2021 το θέμα ήταν η ανάμειξη του στυλ και της πρακτικότητας, καθώς όλοι συνεχίζαμε να περνάμε περισσότερο χρόνο στα σπίτια μας.

Τι μας περιμένει όμως το 2022; Το goodhousekeeping.com παρουσιάζει τα 12 trends που προβλέπουν για το νέο έτος ταλαντούχοι designers. Ας τα δούμε αναλυτικά:

1. Biophilic Design

 

 

«Μετά από πάνω από ένα χρόνο κλεισίματος, υπήρξε - και θα συνεχίσει να υπάρχει - εστίαση στην ανάκτηση της σύνδεσής μας με τον φυσικό κόσμο μέσω της χρήσης αρχών βιοφιλικού σχεδιασμού, που σημαίνει ότι θα δοθεί έμφαση στη δημιουργία ήρεμων περιβαλλόντων με φυσικό φωτισμό και αερισμό, ενσωματώνοντας φυτά και δημιουργώντας μια οπτική σύνδεση με τη φύση». — Amanda Thompson, Aline Studio.

2. Sustainability

THE NOVOGRATZ FOR THE SHADE STORE

«Η βιωσιμότητα έχει γίνει ένα σημαντικό ζήτημα για όλους, όπως θα έπρεπε. Η εξέταση της βιωσιμότητας είναι απαραίτητη και είναι πραγματικά εξαιρετικό το γεγονός ότι τόσοι πολλοί σχεδιαστές προσπαθούν να μάθουν ποια είναι τα καλύτερα υλικά για χρήση για τη μακροπρόθεσμη υγεία του οικοσύστηματός μας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά να διαλέξετε!" — Robert και Cortney Novogratz για το The Shade Store.

3. Mindful Spaces

Photo: indigopruitt.com

«Το επόμενο έτος θα φέρει μια βαθύτερη επίγνωση των χώρων μας και τον αντίκτυπο που έχουν στα συναισθήματα και την ευημερία μας. Θα δούμε περισσότερους χώρους που έχουν προσωπικότητα και  συνδέονται με τα ενδιαφέροντα κιαι τα χόμπ του ιδιοκτήτη» — Marie Cloud

4. 1970s Decor Inspiration

 

 

"Η διακόσμηση και τα χρώματα της δεκαετίας του εβδομήντα επέστρεψαν. Θα δούμε περισσότερα χρώματα από τερακότα, φασκόμηλο και μουσταρδί, καθώς και εμπορικά σήματα επίπλων του μέσου αιώνα - μανταλάκια σε ντουλάπια και τραπέζια, αποχρώσεις ξύλου τικ και υφάσματα υψηλής υφής." — Malka Helft, Think Chic Interiors

5. Homework Rooms

 

 

 Αυτά τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με διαδραστικούς έξυπνους πίνακες, WiFi υψηλής ταχύτητας και πολλές πρίζες. Οι αίθουσες εργασιών μπορούν επίσης να επαναχρησιμοποιηθούν αργότερα για το γραφείο ενός φοιτητή ή το γραφείο ενός ενήλικα» - Georgia Zikas.

6. A Return to Tradition

Photo: eringatesdesign.com

«Περιμένετε αγγλικούς καναπέδες, wingbacks, απλά τραπέζια βασισμένα σε στυλ αντίκας και κομμάτια με λεπτομέρεια και λίγη ιστορία. Θα δούμε πολύ περισσότερα φυσικά υλικά να γίνονται ξανά δημοφιλή. Μάρμαρο, αληθινό ξύλο, λινά, μοχέρ» — Έριν Γκέιτς.

7. Multifunctional Spaces

 

 

«Οι άνθρωποι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι μπορούν να ζήσουν με λιγότερα, ειδικά μετά τον περασμένο χρόνο. Θα αρχίσουν να μένουν στα σπίτια τους και να γίνονται πιο δημιουργικοί με το πώς οι χώροι τους μπορούν να είναι πολυλειτουργικοί. Για παράδειγμα: να έχετε στο σαλόνι σας και το γραφείο ή δωμάτια τύπου γραφείου-προπόνησης." — Amy Leferink, Interior Impressions.

8. Curved Furnishings

COURTESY OF MICHELLE HARRISON-MCALLISTER

«Τα έπιπλα από λευκή βελανιδιά με καμπύλες φέρνουν μια φρέσκια και απαλή κυματιστή αίσθηση» - Michelle Harrison-McAllister.

9. Lasting Style

 

 

«Η τάση για το 2022 είναι η επιστροφή στο στυλ που διαρκεί. Βλέπουμε τα αποτελέσματα του καταναλωτισμού μας "αγοράστε το και πέταξε το" στον πλανήτη μας και νομίζω ότι οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι η ανάπτυξη ενός προσωπικού, διαρκούς στυλ δεν είναι μόνο όμορφο και μοναδικό, αλλά καλό και για το περιβάλλον». — Kate Patterson, Perlmutter Freiwald.

10. Bringing the Outdoors In

 

 

"Περισσότεροι άνθρωποι βελτιώνουν τους υπαίθριους χώρους τους, πράγμα που σημαίνει κομψά έπιπλα εξωτερικού χώρου. Βλέπω πιο σκόπιμα σχεδιασμένους υπαίθριους χώρους που δεν θυσιάζουν το στυλ και επεκτείνουν τον χώρο διασκέδασης των οικογενειών στο σπίτι." — Mimi Meacham, Marian Louise Designs.

11. Colorful Window Treatments

 

 

"Το 2022, θα δούμε πολλά χρώματα και μοτίβα, ειδικά στα παραθύρα. Διαδραματίζουν βασικό ρόλο στο σχεδιασμό επειδή είναι το κόσμημα του δωματίου και μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν. - Martyn Lawrence Bullard για το The Shade Store.

12. Pantone's 2022 Color of the Year: Very Peri

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

 

Η Pantone ανακήρυξε πρόσφατα το "Very Peri" ως το Χρώμα της Χρονιάς για το 2022. «Επιδεικνύει μια αυθάδη, χαρούμενη στάση και δυναμική παρουσία που ενθαρρύνει τη θαρραλέα δημιουργικότητα και την ευφάνταστη έκφραση». — Leatrice Eiseman, Εκτελεστική Διευθύντρια, Pantone Color Institute.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ