Πρωτοχρονιά 1964: Η Γεωργία Βασιλειάδου κόβει την βασιλόπιτα μαζί με αστέρια του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Ένα απίθανο κλικ από το παρελθόν

Μια απίθανη vinatge φωτογραφία έχει ανεβάσει στην σελίδα του στο Instagram ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης, που μας μεταφέρει για λίγο στο θέατρο "Αλάμπρα" και την Πρωτοχρονιά του  1964.

Στην εικόνα φαίνεται η Γεωργία Βασιλειάδου να κόβει την βασιλόπιτα μαζί τα μέλη του θιάσου, Βασίλη Αυλωνίτη, Έλσα Ρίζου, Νίκο ΠαπαναστασίουΜάρθα Καραγιάννη και Νίκο Ρίζο. 

«Η αγαπημένη Γεωργία Βασιλειάδου κόβει την βασιλόπιτα την Πρωτοχρονιά του 1964 στο θέατρο "Αλάμπρα" στην οδό Στουρνάρη όπου ανεβαίνει την περίοδο 1963-64 η κωμωδία των Τσιφόρου-Βασιλειάδη "Η γυναικούλα μας" από τον θίασο Αυλωνίτης- Βασιλειάδου- Ρίζος. Στην φωτογραφία μέλη του θιάσου, Βασίλης Αυλωνίτης (αριστερά), Έλσα Ρίζου, Νίκος Παπαναστασίου, Γεωργία Βασιλειάδου, Μάρθα Καραγιάννη και Νίκος Ρίζος.

Η παράσταση είναι σε σκηνοθεσία Βασίλη Αυλωνίτη και η καλλιτεχνική διεύθυνση καθώς και η παραγωγή του έργου από τον Νίκο Ρίζο που υπήρξε και ένας από τους καλύτερους θεατρικούς επιχειρηματίες της εποχής. Το "Αλάμπρα" ξεκινάει την λειτουργία του το 1958 από τον σπουδαίο Βασίλη Διαμαντόπουλο ως "Νέο Θέατρο" και αλλάζει σε Αλάμπρα από τον θεατρικό επιχειρηματία Εδμόνδο Φύρστ φιλοξενώντας μέχρι και σήμερα πολλές από τις σημαντικότερες παραστάσεις στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.

 

 

Ο τελευταίος αναλαμβάνει το 1962 και το ιστορικό θέατρο "Σαμαρτζή" στην οδό Καρόλου (εκεί που είναι σήμερα ο ΟΣΕ) και το μετονομάζει σε "Φύρστ" στην μνήμη του παππού του και μεγάλου ηθοποιού Βαυαρικής καταγωγής Εδμόνδου Φύρστ που διέπρεψε στο ελληνικό θέατρο στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα σε τραγικούς και δραματικούς ρόλους.

Η παράσταση "Η γυναικούλα μας" πραγματοποιεί μεγάλη επιτυχία όλη την σαιζόν 1963-64 με το κοινό να κατακλύζει κάθε βράδυ το θέατρο για να θαυμάσει το θρυλικό κωμικό τρίο, εντυπωσιασμένο επίσης από την σαρωτική παρουσία της Μάρθας Καραγιάννη που συμμετέχει στην παράσταση.

Την συγκεκριμένη περίοδο η καριέρα της καλλονής ηθοποιού απογειώνεται κυριολεκτικά μέσα από τις εμφανίσεις της στα θρυλικά μιούζικαλ του Φίνου όπου ξεχωρίζει με το ταλέντο, το καλλίγραμμο κορμί και την εκρηκτική και πληθωρική παρουσία της.

Μια "χρυσή" καλλιτεχνικά εποχή με τεράστια ποικιλία θεατρικών χώρων, χαρισματικών συγγραφέων και υπερταλαντούχων ηθοποιών που προκαλούσαν πραγματικά δυσκολία στο κοινό να επιλέξει σε κάθε θεατρική του έξοδο ανάμεσα σε τόσες υπέροχες καλλιτεχνικές δημιουργίες» αναφέρει το post του Λουπάση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ