Σακίρα, η Λατίνα show-woman με το αραβικό DNA: Η πτώχευση του πατέρα της, ο δικηγόρος πρώην της & ο μισθός… των 220 εκ (φωτό & βίντεο)

Έχει χαρακτηριστεί ως η «βασίλισσα» της latin μουσικής

Η Σακίρα στα 44 της έχει καταφέρει να κάνει μια αξιοζήλευτη καριέρα με την καθαρή της αξία να υπολογίζεται στα 220 εκατομμύρια δολάρια, μέχρι στιγμής.

Γνωστή σε όλο τον κόσμο η τραγουδίστρια από την Κολομβία, κυριαρχεί πάντα στα τσαρτ latin μουσικής και κάθε της άλμπουμ σημειώνει τεράστιες πωλήσεις αποφέροντάς της μεγάλα κέρδη.

Ωστόσο η ζωή της σταρ με το αραβικό DNA, δεν ήταν πάντα ρόδινη, αφού ο πετέρας της κήρυξε πτώχευση, ενώ στο παρελθόν ήταν σε δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος της είχε κάνει μήνυση ζητώντας αποζημίωση 250 εκατομμυρίων!

Photo: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο δικηγόρος, πρώην σύντροφός της και τα... εκατομμύρια

Πριν η Σακίρα βρει την αγάπη στο πρόσωπο το  Ζεράρ Πικέ, με τον οποίο γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 2010, στα γυρίσματα του videoclip του τραγουδιού της, "Waka Waka (This Time For Africa)" για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010, η show woman έβγαινε, με τον δικηγόρο  Αντόνιο Ντε Λα Ρούα, γιο του αείμνηστου προέδρου της Αργεντινής Φερνάντο ντε λα Ρούα.

Σύμφωνα με το hola.com  ο Αργεντινός δικηγόρος και η Κολομβιανή σταρ γνωρίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας, όταν αυτός δούλευε στην εκλογική εκστρατεία του πατέρα του και εκείνη προωθούσε το MTV Unplugged CD της και προετοιμαζόταν για την περιοδεία της στο Anfibio.

Το ζευγάρι ήταν μαζί για σχεδόν 11 χρόνια όταν και οι δύο αποφάσισαν να τερματίσουν τη ρομαντική τους σχέση, ωστόσο ο Αντόνιο συνέχισε να είναι ο δικηγόρος και μάναγκερ της Σακίρα.

Ωστόσο τελικά κατέληξαν στις δικαστικές αίθουσες, αφού το 2012 και το 2013 'ήταν σε εξέλιξη η δικαστική τους διαμάχη, με τον Ντε Λα Ρούα  να ζητά αποζημίωση 250 εκατομμυρίων δολαρίων από την τραγουδίστρια για όλα τα χρόνια που συνεργάστηκαν, ισχυριζόμενος ότι την βοήθησε να κάνει καριέρα.

Photo: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο μήνυση του Αντόνιο  υποστήριζε ότι χάρη στις συμφωνίες που ο ίδιος έκλεισε, η Κολομβιανή σταρ αύξησε το εισόδημά της κατά 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ απέκτησε τεράστια ακίνητη περιουσία σε Νέα Υόρκη και Ουρουγουάη. Το δικαστήριο τελικά δικαίωσε την τραγουδίστρια.

Από το 2011 μέχρι σήμερα, είναι ζευγάρι με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ, με τον οποίο έχει αποκτήσει  δύο γιους, τον Μίλαν (γενν. 22 Ιανουαρίου 2013) και τον Σάσα (γενν. 29 Ιανουαρίου 2015).

Το αραβικό DNA και η πτώχευση του πατέρα της

Γεννημένη στις 2 Φεβρουαρίου 1977 στη Μπαρρανκίγια της Κολομβίας η Shakira είναι το μοναχοπαίδι των Γουίλιαμ Μεμπαράκ Τσαδίδ και Νίδια Ριπόλ Τοράδο. Οι γονείς του πατέρα της ήταν Λιβανέζοι που μετανάστευσαν στην Κολομβία ενώ η μητέρα της είναι ισπανικής και ιταλικής καταγωγής. Το όνομα "Σακίρα" σημαίνει "ευγνώμων" στα αραβικά. Έχει οκτώ μεγαλύτερα ετεροθαλή αδέρφια από τον προηγούμενο γάμο του πατέρα της.

Η Σακίρα έζησε το μεγαλύτερο μέρος της εφηβείας της στην Μπαρρανκίγια και έγραψε το πρώτο της ποίημα, το οποίο έχει τίτλο "La Rosa De Cristal" (μετάφραση: Το Κρυστάλλινο Τριαντάφυλλο) όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Όσο μεγάλωνε, εντυπωσιαζόταν βλέποντας τον πατέρα της να γράφει ιστορίες στη γραφομηχανή, και ζήτησε μία σαν δώρο Χριστουγέννων. Η επιθυμία της εκπληρώθηκε σε ηλικία επτά ετών και συνέχισε να γράφει ποιήματα. Αυτά τα ποιήματα τελικά εξελίχθηκαν σε τραγούδια.

Όταν εκείνη ήταν δύο ετών, ένας από τους ετεροθαλείς αδερφούς της, σκοτώθηκε σε ατύχημα με τη μηχανή του κι έτσι έξι χρόνια μετά, στα οκτώ της, έγραψε το πρώτο της τραγούδι, "Tus Gafas Oscuras" (μετάφραση: Τα Μαύρα σου Γυαλιά), εμπνευσμένη από τον πατέρα της που φορούσε μαύρα γυαλιά για χρόνια, προσπαθώντας να κρύψει τη λύπη του για το χαμό του γιου του.[4] Αργότερα το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο της, "Magia".

Όταν ήταν τεσσάρων ετών, ο πατέρας της την πήγε σε ένα τοπικό ανατολίτικο εστιατόριο, όπου εκεί άκουσε για πρώτη φορά τουμπερλέκι. Τότε άρχισε να χορεύει πάνω στο τραπέζι και κατάλαβε πως ήθελε να γίνει τραγουδίστρια και χορεύτρια. Της άρεσε να τραγουδάει για τους συμμαθητές και τους δασκάλους (ακόμα και για τις καλόγριες) στο Καθολικό σχολείο όπου και πήγαινε, αλλά στη δεύτερη τάξη απορρίφθηκε από τη σχολική χορωδία γιατί το βιμπράτο της φωνής της ήταν αρκετά δυνατό.

Photo: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο δάσκαλος της μουσικής της έλεγε χαρακτηριστικά πως η φωνή της ήταν σαν της κατσίκας. Στο σχολείο, συχνά την έδιωχναν επειδή ήταν υπερενεργητική (ADHD). Επίσης, ήταν γνωστή ως το κορίτσι του χορού της κοιλιάς καθώς έκανε επίδειξη κάθε Παρασκευή τις κινήσεις που είχε μάθει. Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: "Έτσι ανακάλυψα το πάθος μου για τη ζωντανό τραγούδι".

Όταν ήταν οκτώ, ο πατέρας της, κήρυξε πτώχευση. Καθώς ξεκαθαρίζονταν οι λεπτομέρειες, η Σακίρα έμεινε με συγγενείς στο Λος Άντζελες. Όταν επέστρεψε στην Μπαρρανκίγια, έκπληκτη ανακάλυψε πως πολλά από τα υπάρχοντα των γονιών της είχαν πουληθεί.

 

 

 

 

Όπως είπε αργότερα, "Στο παιδικό μυαλό μου, φάνταζε το τέλος του κόσμου". Για να της δείξει ο πατέρας της πως τα πράγματα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, την πήγε σε ένα τοπικό ορφανοτροφείο. Η εικόνα με τα ορφανά της έμεινε στο μυαλό και είπε στον εαυτό της: "Μια μέρα θα βοηθήσω τα παιδιά αυτά όταν γίνω διάσημη καλλιτέχνιδα".

 

 

Μεταξύ των ηλικιών 10 και 13, είχε προσκληθεί σε διάφορες εκδηλώσεις στην Μπαρρανκίγια και κέρδισε κάποια αναγνωρισιμότητα στη περιοχή.

Ήταν εκείνη τη περίοδο όταν συνάντησε την τοπικό θεατρικό παραγωγό Μόνικα Αρίζα, η οποία είχε μείνει έκπληκτη με το ταλέντο της και ήθελε να βοηθήσει τη καριέρα της. Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από τη Μπαρρανκίγια στην Μπογκοτά, η Αρίζα έπεισε τον διευθυντή της δισκογραφικής εταιρείας Sony Colombia, Σίρο Βάργας, να κανονίσει ακρόαση για τη Σακίρα στο δωμάτιο κάποιου ξενοδοχείου.

Ο Βάργας έδειξε σεβασμό στη Σακίρα και γυρνώντας στο γραφείο του, έδωσε τη κασέτα της ακρόασης σε κάποιον μουσικό παραγωγό. Ωστόσο, ο παραγωγός δεν ενθουσιάστηκε και σκέφτηκε πως ήταν χαμένη υπόθεση.

Ο Βάργας δε πτοήθηκε, πιστεύοντας πως η Σακίρα είχε ταλέντο, και διοργάνωσε ακρόαση στην Μπογκοτά. Κανόνισε να παραβρεθούν εκεί διευθυντές από τη Sony, με την ιδέα να τους εκπλήξει με την εμφάνιση της. Τραγούδησε τρία κομμάτια για τους διευθυντές και αυτό ήταν αρκετό ώστε να υπογράψει για την ηχογράφηση τριών δίσκων.

 

 

«Βασίλισσα» της latin μουσικής

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός συχνά χαρακτηρίζεται ως η «Βασίλισσα της Latin Μουσικής» και φημίζεται για τις ικανότητές της στον χορό.

Ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο, σε ηλικία δεκατριών ετών, από τη Sony Music Colombia. Οι δύο της πρώτοι δίσκοι, "Magia" (1991) και "Peligro" (1993) δεν είχαν μεγάλη απήχηση ενώ οι επόμενοι, "Pies Descalzos" (1995) και "Donde Estan Los Lardones?" (1998) γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Εντάχθηκε στην αγγλόφωνη δισκογραφία, το 2001, με τον δίσκο "Laundry Service", ο οποίος πούλησε πάνω από 13 εκατομμύρια αντίγραφα. Το τραγούδι που την καθιέρωσε από τον δίσκο, ήταν το "Whenever, Whenever".

Photo: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Photo: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έχει κερδίσει 3 βραβεία Γκράμι και 13 Λάτιν Γκράμι, 5 MTV Video Music Awards, 7 βραβεία Billboard Music Awards, 39 Billboard Latin Music Awards και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα.

Είναι επίσης η Κολομβιανή καλλιτέχνιδα με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών, και η δεύτερη κατά σειρά πιο επιτυχημένη Λατίνα τραγουδίστρια μετά την Γκλόρια Εστέφαν, με πωλήσεις να ξεπερνούν τους 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Οι πωλήσεις της στην Αμερική κυμαίνονται στα 9,9 εκατομμύρια. Το φθινόπωρο του 2009 η Σακίρα κυκλοφόρησε τον έκτο δίσκο της με το όνομα She Wolf κερδίζοντας τους κριτικούς παγκοσμίως με την εκκεντρικότητα των στίχων της.

Ο δίσκος πούλησε μετά βίας δύο εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Το τραγούδι της, Waka Waka (This Time for Africa), επιλέχτηκε ως ο ύμνος της Διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2010.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

 

Το τραγούδι απέσπασε γενικά θετικές κριτικές και έγινε παγκόσμια επιτυχία αλλά και το μεγαλύτερο σε πωλήσεις τραγούδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου όλων των εποχών. Στο YouTube, η αγγλόφωνη εκδοχή του βίντεο κλιπ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας των βίντεο με τις περισσότερες προβολές (πάνω από 2 δισεκατομμύρια προβολές).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ