Good news: Με μία σταγόνα Vuilty πετάτε τα γυαλιά πρεσβυωπίας - Η επανάσταση για τους άνω των 40 ετών

Το νέο κολλύριο που αλλάζει ζωές... 

Μια επαναστατική ανακάλυψη Αμερικανικών επιστημόνων δίνει λύση σε όσους φορούν γυαλιά πρεσβυωπίας αλλά τους κουράζουν. Ή δυσανασχετούν που πρέπει να φορούν.

Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν οφθαλμικές σταγόνες, οι οποίες μπορούν να αντικαταστήσουν τα γυαλιά οράσεως που πρέπει να φορούν όσοι έχουν πρεσβυωπία. Πρόκειται για μία πάθηση που συνήθως εμφανίζεται στην ηλικία των 40 με 45 ετών με τους οφθαλμούς να αδυνατούν να εστιάσουν σε κοντινή απόσταση.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «CBS NEWS», οι συγκεκριμένες οφθαλμικές σταγόνες έχουν ήδη λάβει την έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA) και μόλις κυκλοφόρησαν στην αμερικανική αγορά.

Για την παρασκευάστρια εταιρεία, το οφθαλμικό διάλυμα θα μπορούσε να απαλλάξει τους πρεσβύωπες από τα γυαλιά οράσεως για αρκετές ώρες της ημέρες.

Οι σταγόνες της εταιρείας «Vuity», που έλαβαν τις «ευλογίες» του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων τον περασμένο Οκτώβριο, θα μπορούσαν να διευκολύνουν την καθημερινότητα εκατομμυρίων Αμερικανών.

Σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Υγείας, περίπου 128 εκατομμύρια πολίτες έχουν πρεσβυωπία.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CBS News, το νέο φάρμακο δρα ως εξής: Ρίχνουμε μία σταγόνα σε κάθε μάτι και μέσα σε περίπου 15 λεπτά, το φάρμακο έχει δράσει παρέχοντας ευκρινέστερη όραση για έξι έως 10 ώρες.

Η Τόνι Ράιτ, μία από τους 750 συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές του συγκεκριμένου φαρμάκου δήλωσε στο «CBS News» ότι το οφθαλμικό διάλυμα της άλλαξε τη ζωή.

Προτού δοκιμάσει τις οφθαλμικές σταγόνες, η Ράιτ μπορούσε να βλέπει καθαρά φορώντας παντού γυαλιά πρεσβυωπίας: στο γραφείο, το μπάνιο, την κουζίνα και το αυτοκίνητό της.

«Δεν ήθελα να τα φοράω γιατί για μένα αυτό ήταν σημάδι ότι γερνάω, ξέρετε, το να πρέπει να φοράω γυαλιά», όπως λέει.

Η 54χρονη διαδικτυακή σύμβουλος λιανικής, που εργάζεται από τη φάρμα της στη δυτική Πενσιλβάνια, διαπίστωσε αμέσως διαφορά στην όρασή της.

Το οφθαλμικό διάλυμα της εταιρείας «Vuity είναι το πρώτο που έχει λάβει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την αντιμετώπιση προβλημάτων οράσεως που σχετίζονται με την ηλικία.

«Το συνταγογραφούμενο φάρμακο εκμεταλλεύεται τη φυσική ικανότητα του ματιού να μειώνει το μέγεθος της κόρης του», υποστήριξε ο καθηγητής Τζορτζ Γουόρινγκ, επικεφαλής ερευνητής των κλινικών δοκιμών.

«Η μείωση του μεγέθους της κόρης διευρύνει το βάθος πεδίου ή το βάθος εστίασης και αυτό επιτρέπει να εστιάζετε σε διαφορετικό εύρος», τόνισε. 

Το κόστος του φαρμάκου για χρήση του επί ένα μήνα ανέρχεται περίπου σε 80 δολάρια και λειτουργεί καλύτερα σε άτομα, ηλικίας 40 έως 55 ετών, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας «Vuity».

Οι παρενέργειες που εντοπίστηκαν στις τρίμηνες κλινικές δοκιμές περιελάμβαναν πονοκεφάλους και κόκκινα μάτια, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οφθαλμικές σταγόνες «Vuity» δεν αποτελούν θεραπεία της πρεσβυωπίας και, όπως επισημαίνει η παρασκευάστρια εταιρεία, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την οδήγηση ή την εκτέλεση δραστηριοτήτων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Επιπλέον, οι οφθαλμικές σταγόνες είναι λιγότερο αποτελεσματικές μετά την ηλικία των 65 ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ