Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Το εόρτιο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου: «Ευτυχισμένα Χριστούγεννα! Και καλή Πρωτοχρονιά σε όλους»

Αναλυτικά, η Αρχιεπισκοπική εγκύκλιος

«Ευτυχισμένα Χριστούγεννα! Και καλή Πρωτοχρονιά σε όλους! Χριστός Γεννάται! Δοξάσατε!», εύχεται από την Αμερική στο εόρτιο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής:

«Αγαπημένοι μου εν Χριστώ αδερφοί, αυτά τα Χριστούγεννα είναι αληθινά μια εποχή δώρων. Με το μεγαλύτερο να είναι το Θείο Βρέφος της Βηθλεέμ που γεννήθηκε σε μια σπηλιά και εναποτέθηκε σε μια Φάτνη. Ανάμεσα στα πολλά πολύτιμα δώρα Του προς εμάς, ευλογηθήκαμε με την παρουσία του μεγάλου Πνευματικού μας Πατέρα, Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος ήρθε στην Αμερική για να μας δηλώσει την αγάπη και το ενδιαφέρον του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως προς κάθε μέλος του ποιμνίου Του.

Μοιραζόμενος μαζί μας την τριακοστή επέτειο από την ενθρόνισή Του στην Έδρα του Αγίου Ανδρέα, ο Παναγιώτατος εγκαινίασε την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και Εθνικό μας Προσκύνημα καθώς και την εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, την οποία θα γιορτάσουμε στην επερχόμενη Πρωτοχρονιά του 2022. Επομένως, αυτά τα Χριστούγεννα ας γιορτάσουμε αυτά τα δώρα μαζί με όλα τα άλλα πνευματικά δώρα που λαμβάνουμε από τον Επουράνιο Πατέρα μας.

Που μας έστειλε τον Μονογενή Του Υιό για να είναι μαζί μας ξεκινώντας από το Σπήλαιο της Βηθλεέμ αλλά βρίσκεται και στο σπήλαιο κάθε ανθρώπινης καρδιάς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να λάβουμε ταπεινά αυτό το δώρο και με τη σειρά μας να το μοιραστούμε και να το χαρίζουμε σε άλλους δωρεάν. Και έτσι, τα Χριστούγεννά μας θα είναι γεμάτα με πολλή χαρά και αγαλλίαση διατρανώνοντας συνεχώς την αγάπη για το Θείο Βρέφος της Βηθλεέμ.

Ευτυχισμένα Χριστούγεννα! Και καλή Πρωτοχρονιά σε όλους! Χριστός Γεννάται! Δοξάσατε!».

Αναλυτικά, η Αρχιεπισκοπική εγκύκλιος:

«Λαθών ετέχθης υπό το Σπήλαιον, αλλ' ουρανός σε πάσιν εκήρυξεν, ώσπερ στόμα, τον αστέρα προβαλλόμενος Σωτήρ. Και μάγους σοι προσήνεγκεν, εν πίστει προσκυνούντάς σε, μεθ' ων ελέησον ημάς» (Τροπάριο του εσπερινού της εορτής).

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Καθώς συγκεντρωνόμαστε για να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα, μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες θρησκευτικές εορτές για όλους στην Αμερική, εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί λαμβάνουμε μία ιδιαίτερη πρόσκληση για εμπειρική μετοχή-μέθεξη στη γέννηση του Σωτήρος στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας. Με τις κατανυκτικές ακολουθίες και ιδίως μετέχοντας στη Θεία Λειτουργία, καλούμαστε να γίνουμε το σπήλαιο όπου "εγεννήθη το παιδίον, μυστικώ τω τρόπω". Διότι όλοι μας διαθέτουμε μετά από τη βάπτισή μας καρδιά όμοια με σπήλαιο, όπου ο Θεός ευαρεστείται να κατοικεί και να πλημμυρίζει με την παρουσία του. Καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να γίνει ο τόπος εκείνος από όπου θα γίνεται το θέλημα του Θεού.

Όπως το βρέφος αναπτύσσεται αφομοιώνοντας τον κόσμο που το περιβάλλει, με τον ίδιο τρόπο και η δική μας ανάπτυξη εν Χριστώ επιτυγχάνεται με τις λειτουργικές εμπειρίες που γευόμαστε στις ακολουθίες της Εκκλησίας. Όμως, η ολοκλήρωση της ανάπτυξης αυτής συμβαίνει πάντοτε στη ζωή μας όταν εφαρμόζουμε τις αρετές της υπομονής, της ανεκτικότητας, της ταπεινοφροσύνης, της γενναιοδωρίας, της συγχωρητικότητας, της ελεημοσύνης, της συμπάθειας και της αγάπης. Τότε η παρουσία της θείας χάριτος ενεργείται στις καρδιές μας και αναπτύσσεται τελείως, όπως ο απόστολος Παύλος διακηρρύσσει: "Mέχρι καταντήσωμεν οι πάντες εις την ενότητα της πίστεως και της επιγνώσεως του υιού του Θεού, εις άνδρα τέλειον, εις μέτρον ηλικίας του πληρώματος του Χριστού" (Προς Εφεσίους 4:13).

Αγαπητοί μου Χριστιανοί, ο Κύριος Ιησούς Χριστός καταδέχθηκε και γεννήθηκε σε ένα ταπεινό σπήλαιο στη Βηθλεέμ. Ο ίδιος επιθυμεί να μετατρέψουμε τις καρδιές μας σε σπήλαια για να γεννηθεί εκεί, με μοναδική προϋπόθεση την ταπείνωση του εαυτού μας. Ας γίνουμε όπως οι ποιμένες και οι μάγοι που ταξίδεψαν από μακριά για να τον συναντήσουν, διότι κατήλθε από τους ουρανούς για να γίνει άνθρωπος και να μας δείξει το δρόμο για μια όμορφη ζωή στη γη και την αιώνιο ζωή της βασιλείας των ουρανών.

Ας διαλαλήσουμε: "Χριστός Γεννάται! Δοξάσατε!" και ας τον υποδεχτούμε να γεννηθεί στην καρδιά και στην ψυχή μας, διότι Εμμανουήλ σημαίνει "μεθ' ημών ο Θεός". Εφαρμόζοντας τη διδασκαλία του, θα γευθούμε αυτή την εσωτερική μεταμόρφωση στη ζωή μας και αυτό θα είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο.

Με την αγάπη του βρέφους που γεννήθηκε στη Βηθλεέμ και με πολλές ευχές».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ