Τραγωδία ανοιχτά της Πάρου: Τουλάχιστον 16 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο - αναποδογύρισε το ιστιοφόρο (βίντεο)

Το λιμενικό σώμα διέσωσε 63 από τους επιβαίνοντες

Ακόμη πιο βαρύς έγινε ο απολογισμός της τραγωδίας με μετανάστες η οποία σημειώθηκε χθες ανοιχτά της Πάρου, όταν ιστιοφόρο που μετέφερε τουλάχιστον 80 ανθρώπους αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα τουλάχιστον 16 εξ αυτών (12 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος).

Το λιμενικό σώμα διέσωσε από το ναυάγιο του σκάφους 63 από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο (61 άνδρες, 2 γυναίκες). Μεταφέρθηκαν όλοι με ασφάλεια στην Πάρο. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το parianostypos.gr μετά από γιγάντια επιχείρηση έρευνας – διάσωσης στην οποία πήραν μέρος πλωτά και εναέρια μέσα, 63 ναυαγοί διασωθέντες, άνδρες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, Σύροι, Παλαιστίνιοι και Αφγανοί, έφτασαν τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων στην Πάρο και αφού υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ για την ανίχνευση κορωνοϊού και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα του ΕΠΑΛ.

Τεράστια ήταν η άμεση κινητοποίηση της κοινωνίας του νησιού αλλά και των τοπικών αρχών για την περίθαλψη και ανακούφιση των ταλαιπωρημένων ναυαγών που βρέθηκαν να παλεύουν για τη ζωή τους στα παγωμένα νερά της Πάρου.

Οι στιγμές τραγικές και τα παιχνίδια της μοίρας για τους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους πολλά, καθώς εκτός από το αθώο βρέφος, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται ένας πατέρας με την κόρη του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ