Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Έφυγε από την ζωή ο Φρειδερίκος Χόντος των Hondos Center - Σε ηλικία 40 ετών

Ο Φρειδερίκος ήταν γιος του Αργύρη Χόντου, εκ των πέντε συνιδρυτών – αδελφών των γνωστών  πολυκαταστημάτων «Hondos Center».

Την τελευταία του πνοή, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, άφησε σε ηλικία 40 ετών ο Φρειδερίκος Χόντος.

Ο Φρειδερίκος ήταν γιος του Αργύρη Χόντου, εκ των 5 συνιδρυτών - αδελφών των πολυκαταστημάτων "Hondos Center".

Η ιστορία των Hondos Center ξεκινά το 1967. Λίγα χρόνια νωρίτερα τα πέντε αδέρφια της οικογένειας του Σωτήρη Χόντου, οι Νίκος, Γιώργος, Κώστας, Γιάννης, Αργύρης, είχαν φύγει από τις Μίκρες των Αγράφων (τα σημερινά Χοντέικα) με προορισμό την Αθήνα. 

Εκεί δεν άργησαν να αντιληφθούν την κλίση τους στο εμπόριο και ξεκινούν να εργάζονται ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και φθηνών καλλυντικών της εποχής. Λίγο αργότερα αναλαμβάνουν ένα περίπτερο επί της οδού Ομήρου.

Ξεκίνησαν ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και φθηνών καλλυντικών της εποχής, τα οποία διέθεταν στους υπάλληλους της Τράπεζας της Ελλάδος και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών. Αργότερα, "αναβαθμίστηκαν" καθώς ανέλαβαν τη λειτουργία ενός περιπτέρου επί της οδού Ομήρου.

Το 1967, με τις πρώτες οικονομίες τους κατάφεραν να ανοίξουν το πρώτο κατάστημα ακριβώς απέναντι από το περίπτερο της Ομήρου. Έχοντας πιάσει το σφυγμό της αγοράς και τις οικονομικές αλλαγές που συντελούνται στις κοινωνίες των αστικών κέντρων απευθύνθηκαν αποκλειστικά σε γυναίκες.

Η επιτυχία ήταν άμεση θέτοντας έτσι τις βάσεις γι αυτό που εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων καλλυντικών -και όχι μόνο- στη χώρα. Με το πέρασμα των χρόνων εξάλλου η προϊοντική γκάμα διαρκώς θα επεκτείνεται, από προϊόντα ένδυσης, υπόδησης και είδη για το σπίτι, ως αξεσουάρ, κοσμήματα κοκ.

Η στόχευση στη γυναίκα καταναλωτή θα παραμείνει, ωστόσο πλέον τα καταστήματα τους θα απευθύνονται τόσο σε άνδρες όσο και σε παιδιά φθάνοντας να θεωρούνται πλέον μία σημαντική δύναμη στο λιανεμπόριο.

Τον Ιούνιο του 2020 είχε πεθάνει από καρκίνο και ο θείος του Φρειδερίκου, Γιάννης Χόντος, σε ηλικία 67 ετών. Ο Γιάννης Χόντος είχε χάσει τη γυναίκα του επίσης από καρκίνο.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ