It's Christmas Time: Οι τάρανδοι του Αγίου Βασίλη: Τα ονόματά τους και τα χαρακτηριστικά τους

Πείτε την ιστορία στα παιδιά σας... 

Και ποιός δεν ξέρει ότι το έλκηθρο του Αγίου Βασίλη το σέρνουν οι τάρανδοί του; Μικροί και μεγάλοι έχουν τραγουδήσει το “Ρούντολφ το ελαφάκι”, δηλαδή για την ακρίβεια το ταρανδάκι του Αγίου.

Τί ξέρουμε πραγματικά για τους τάρανδους των Χριστουγέννων;

Τα ονόματά τους αναφέρονται για πρώτη φορά στο ποίημα του Clement Moore “Επίσκεψη από τον Άγιο Νικόλαο”. Μη ξεχνάμε πως ο δικός μας Άγιος Βασίλης, είναι ο Άγιος Νικόλαος των δυτικοευρωπαίων.

Τα ζώα σχηματίζουν μια ομάδα ιπτάμενων τάρανδων, που τραβούν το έλκηθρο του Αγίου Βασίλη, ώστε να παραδώσει τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλο τον κόσμο.

Κάθε ένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και ευθύνες.

Dasher (ο τολμηρός)

Το όνομα του Dasher περιγράφει το κύριο χαρακτηριστικό του. Είναι ο πιο τολμηρός από όλους, γρήγορος και γεμάτος ενέργεια. Είναι πάντα έτοιμος να τρέξει, να βγει μπροστά.

Dancer (η χορευταρού)

Είναι το νεαρότερο θηλυκό της ομάδας. Μια χαριτωμένη ταρανδίνα με δυνατά πόδια, που λατρεύει να χορεύει.

Prancer (ο χοροπηδηχτούλης)

Ο Prancer είναι ο νεαρότερος αρσενικός στην ομάδα. Του αρέσει να διασκεδάζει κι είναι γεμάτος ενέργεια.

Vixen (η στρίγγλα)

Η Vixen είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία θηλυκό και λίγο στρίγγλα. Οι άλλοι τάρανδοι βασίζονται σε αυτήν. Τους ενθαρρύνει να ταξιδέψουν ακόμα και στον πιο άσχημο καιρό. Η Vixen είναι έξυπνη με ισχυρή θέληση. Συνήθως βρίσκεται δίπλα στον Dancer.

Comet (ο κομήτης)

Ο Comet είναι από τους πιο γρήγορους τάρανδους, όπως λέει και το όνομά του. Τρέχει σα κομήτης. Μαζί με τον Cupid βοηθούν την ομάδα να πετά ακόμη και σε ισχυρούς ανέμους και κακές καιρικές συνθήκες αναφέρει το tsemperlidou.

Cupid (ο έρωτας)

Ο Cupid βρίσκεται πάντα μπροστά επειδή πετάει ευθεία σα βέλος. Είναι ο καλύτερος στο να κατευθύνει τους άλλους τάρανδους μαζί με τον Comet.

Donner ( η βροντή)

Ο Donner είναι ο πιο δυνατός από όλους. Το όνομα του σημαίνει “βροντή” στα γερμανικά. Ο Donner είναι ο παλαιότερος των ταράνδων. Πετάει δίπλα στο Blitzen.

Blitzen (η αστραπή)

Ο Blitzen είναι ο ταχύτερος τάρανδος στο έλκηθρο. Blitzen σημαίνει “αστραπή” στα γερμανικά. Είναι ο δεύτερος  δυνατότερος τάρανδος.

Ρούντολφ

Ο Ρούντολφ είναι γνωστός για την κόκκινη φωτεινή μύτη του. Δεν είναι μέλος της κυρίας ομάδας. Προστίθεται μόνο όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες και έχει ομίχλη, για να φωτίζει με τη μύτη του. Η λαμπερή κόκκινη μύτη του, τον έκανε διάσημο μεταξύ των άλλων τάρανδων.

Η ιστορία του Ρούντολφ γράφτηκε αρχικά από τον Robert L. May για τα πολυκαταστήματα Montgomery Ward το 1939. Το βιβλίο δόθηκε στα παιδιά στο κατάστημα την εποχή των Χριστουγέννων.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Όταν επισκέφθηκε ο Άγιος Βασίλης το σπίτι του Ρούντολφ, για να δώσει τα δώρα, είδε ότι η μύτη του μικρού τάρανδου λάμπει στο σκοτάδι. Η ομίχλη ήταν πολύ πυκνή και το έλκηθρο δε μπορούσε να ταξιδέψει. Τα δώρα δε θα έφταναν ποτέ στα παιδιά και τα Χριστούγεννα θα καταστρέφονταν. Έτσι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Ρούντολφ σα προβολέα για να τον οδηγήσει μέσα στη νύχτα. Ο ταρανδάκος στο τέλος επιστρέφει σαν ήρωας πίσω στο χωριό του, αφού έσωσε τα Χριστούγεννα!

Χο χο χο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ