Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Τα πρώτα Χριστούγεννα της Βασίλισσας Ελισάβετ χωρίς τον Φίλιππο - Συντροφιά της, ο γιος της πρίγκιπας Κάρολος

Διαφορετικά είναι τα φετινά Χριστούγεννα για την Βασίλισσα... 

Μια θρησκευτική τελετή στη μνήμη του πρίγκιπα Φιλίππου, του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, θα οργανωθεί την άνοιξη στο αββαείο του Ουεστμίνστερ, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, παραμονές των πρώτων Χριστουγέννων που θα περάσει η βασίλισσα μετά τον θάνατό του δούκα του Εδιμβούργου.

«Η βασίλισσα συμφώνησε να οργανωθεί μια τελετή για να τιμηθεί η ζωή της Αυτού Υψηλότητας, του πρίγκιπα Φιλίππου, δούκα του Εδιμβούργου, την άνοιξη του 2022» ανέφεραν τα Ανάκτορα, χωρίς να διευκρινίσουν την ακριβή ημερομηνία.

Λόγω της πανδημίας, η κηδεία του Φίλιππου, ο οποίος πέθανε στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών, έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, παρουσία μόνο 30 ατόμων. Η βασίλισσα εμφανίστηκε με μάσκα και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας τηρούσαν αποστάσεις μεταξύ τους.

Η Ελισάβετ, 95 ετών, θα γιορτάσει τα πρώτα Χριστούγεννά της εδώ και δεκαετίες χωρίς το «στήριγμά» της, όπως τον αποκαλούσε σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Επειδή το νέο κύμα της πανδημίας σαρώνει τη χώρα, εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον, η βασίλισσα θα περάσει τις γιορτές στον Πύργο του Γουίνδσορ και όχι στην κατοικία της στο Σάντρινγχαμ, όπως συνήθως.

Για προληπτικούς λόγους δεν οργάνωσε την παραδοσιακή οικογενειακή συγκέντρωση στην οποία θα παραβρίσκονταν υπό κανονικές συνθήκες γύρω στους 50 προσκεκλημένους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ