Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο Στάθης Παναγιωτόπουλος (φωτό & βίντεο)

Πληρφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να ακολουθήσει έρευνα στα σπίτια του

Παραδόθηκε στις αρχές ο Στάθης Παναγιωτόπουλος τον οποίο αναζητούσε η αστυνομία στο πλαίσιο αυτοφώρου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στις 14.30 το μεσημέρι της Τετάρτης έφυγε από το σπίτι του, μόνος του, μπήκε το αυτοκίνητό του και τελικά έφτασε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου και παραδόθηκε.Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αναζητούνταν σήμερα από την αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η εξέλιξη έπεται της μήνυσης που υπέβαλε χθες 23χρονη, καθώς ύστερα από έρευνα αντιλήφθηκε ότι ο πρώην παρουσιαστής είχε αναρτήσει βίντεο με προσωπικές τους στιγμές. Η καταγγελία αυτή αφορά παραβίαση των προσωπικών δεδομένων αδίκημα που είναι διαρκές και επισύρει αυτόφωρη διαδικασία.

Την ίδια ώρα πληρφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να ακολουθήσει μετά τη σύλληψη του Στάθη Παναγιωτόπουλου κατ’ οίκον έρευνα στα σπίτια του στη Θεσσαλονίκη και στην Αλόννησο.

 

Κι αλλά παράνομα βίντεο

Στο μεταξύ, στην ύπαρξη άλλων επτά παράνομων βίντεο με ισάριθμες κοπέλες τα οποία υπάρχουν στο διαδίκτυο και σχετίζονται με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο αναφέρθηκε μέσω της ΕΡΤ και της εκπομπής “Συνδέσεις” ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας ο οποίος εκπροσωπεί τη δεύτερη από τις δύο κοπέλες που προχώρησαν σε σχετική καταγγελία. Μίλησε για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που ανεβάζουν σε 9 συνολικά τον αριθμό των αναρτημένων παράνομων “ροζ” βίντεο και είχε κάνει λόγο για εξελίξεις εντός της ημέρας.

Οι πληροφορίες είναι για άλλα επτά βίντεο πέρα από το αρχικό πρώτο και το δεύτερο που ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας και αφορά κοπέλα οικογενειακή του φίλη με την οποία είχε συνάψει σχέση στο παρελθόν. Η κοπέλα είχε βάσιμες υποψίες ότι την βιντεοσκοπούσε όταν ήταν μόλις 18 ετών -23 σήμερα- για να διαπιστώσει τελικά ότι είχε διαρρεύσει το υλικό στο διαδίκτυο σε site με αντίστοιχο περιεχόμενο.

 

 

“Eπικοινώνησε μία κοπέλα μαζί μου, που είναι μάλιστα οικογενειακή φίλη του Παναγιωτόπουλου. Πριν από κάποια χρόνια είχαν μια σχέση. Πληροφορήθηκε προχθές ότι ο συγκεκριμένος είχε ανεβάσει βίντεο από τη συνεύρεσή τους και φωτογραφίες της κοπέλας στο Διαδίκτυο. Oποιαδήποτε έχει συνάψει στο παρελθόν σχέση μαζί του, αντιλαμβάνεστε ότι είναι σε μια κατάσταση που περνάει από το μυαλό της αυτό” είπε.

Όπως είπε η κοπέλα υπέβαλε χθες μήνυση. Ερωτηθείς για το αν αναμένεται προσαγωγή του γνωστού παρουσιαστή αρκέστηκε να πει ότι αναμένεται η αντίδραση της Δικαιοσύνης “ας πω ότι εντός της ημέρα περιμένουμε τις εξελίξεις” τόνισε.

“Όποια κοπέλα έχει πέσει θύμα τέτοιων καταστάσεων να πάει στις αρχές να μιλήσει, δεν έχει να ντραπεί για κάτι. Να μην κατηγορούμε τα θύματα. Είναι φαλλοκρατικό να λέμε ότι οι κοπέλες έφταιγαν που επέτρεψαν καταγραφή. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στην προσωπική του ζωή, αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να δημοσιοποιεί την προσωπική ζωή άλλου στο διαδίκτυο, είπε ο κ. Λύτρας.

Photo: grtimes.gr

Ο ίδιος είπε ότι έχουν εγγυήσεις από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκήματος ότι το παράνομο υλικό της 23χρονης θα κατέβει από την αρχική πηγή, “αλλά με την αναπαραγωγή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα έτσι όπως είναι το διαδίκτυο”, σημείωσε.

Σε σχέση με τις ποινές για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων είπε ότι είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και προβλέπουν έως πέντε χρόνια φυλάκιση, ωστόσο η κάθε καταγγελία προσμετράται ξεχωριστά. Ο ίδιος διευκρίνισε πως αν υπήρχε οικονομικό όφελος πάνω από 120.000€ τότε οι κατηγορίες θα ήταν σε βαθμό κακουργήματος.

Photo: grtimes.gr

«Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος με κάθε κοπέλα που σχετιζόταν πρέπει να έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα, πρέπει να το είχε πρόγραμμα. Αν το έκανε επαγγελματικά πρέπει να το διερευνήσει η εισαγγελία, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάτι. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως τέτοια θέματα χρήζουν και ψυχιατρικής εκτίμησης» είπε ο κ. Λύτρας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ