«Σας αγαπώ»: Το sms που έσωσε την 19χρονη Madelyn Allen από τον απαγωγέα & βιαστή της - την βρήκαν μες τα κάρβουνα (βίντεο)

Πέντε μέρες έζησε έναν εφιάλτη

Τον πόλυτο εφιάλτη έζησε στα χέρια 39χρονου άντρα η 19χρονη φοιτήτρια Madelyn Allen, που είχε απαχθεί και βρεθεί, πέντε μέρες αργότερα, καλυμμένη με κάρβουνα.

Όταν η κοπέλα, η οποία φοιτούσε σε πανεπιστήμιο της Γούτα, στις ΗΠΑ, εξαφανίστηκε η αστυνομία άρχισε να την αναζητά. Η 19χρονη εθεάθη για τελευταία φορά να βγαίνει από τον κοιτώνα της στο Snow College στο Εφραίμ γύρω στις 9:22 μ.μ. στις 13 Δεκεμβρίου. Στις 7:20 π.μ. το επόμενο πρωί, έστειλε ένα μήνυμα σε έναν από τους γονείς της λέγοντας: "Σας 'αγαπώ". 

Όπως αναφέρει το People, επικαλούμενο μια ένορκη κατάθεση, το κείμενο ώθησε τους γονείς της να επικοινωνήσουν με την αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon, από την οποία έμαθαν ότι το μύνημα στάλθηκε από τη μικρή πόλη Λόα, περίπου 87 μίλια νότια του Εφραίμ. Αυτό ήταν ανησυχητικό καθώς η 19χρονη δεν είχε πρόσβαση σε κάποιο όχημα.

 

 

Το φαινομενικό αυτό αθώο μήνυμα που της επέτρεψε να στείλει ο απαγωγέας της, για να καθυσηχάσει, όπως πίστευε, τους γονείς της τελικά τους φάνηκε ύποπτο και ήταν καταλυτικό στο να σωθεί η Madelyn. «Νομίζω ότι το βρήκαν κάπως παράξενο επειδή ήταν μόνο αυτή η φράση», δήλωσε στο People ο επαρχιακός εισαγγελέας του Σανπίτ, Κέβιν Ντάνιελς.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι αρχές ανησύχησαν επίσης όταν ανακάλυψαν μηνύματα στο τηλέφωνό της «που τους έκαναν να πιστέψουν ότι μπορεί να είχε εκτεθεί σε άτομα με επικίνδυνες προθέσεις και κίνητρα».

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας έρευνα, με επίκεντρο τη Λόα, αναζητώντας πόρτα-πόρτα την αγνοούμενη φοιτήτρια. «Δεν ξέραμε ότι βρισκόταν στη Λόα· ξέραμε ότι η τελευταία της τοποθεσία ήταν στη Λόα» είπε ακόμα ο Ντάνιελς.

Κατά την διάρκεια της έρευνας έφτασαν και έξω από το σπίτι του φερόμενου δράστη και κοιτάζοντας από το παράθυρο είδαν «μια μικροκαμωμένη γυναίκα με ανοιχτόχρωμα μαλλιά».

Ο ένοικος του σπιτιού, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως Brent Brown, είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν μόνος στο σπίτι και αρνήθηκε το αίτημά τους να μπουν και να ερευνήσουν, αλλά η αστυνομία επικοινώνησε με έναν συγγενή που ήταν ιδιοκτήτης του σπιτιού - αλλά δεν βρισκόταν στην περιοχή - ο οποίος τους έδωσε άδεια να εισέλθουν.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τελικά την 19χρονη, σε χώρο αποθήκευσης άνθρακα και ήταν ολόκληρη καλυμμένη με κάρβουνο. Η Allen είπε στην αστυνομία ότι είχε δεχθεί επίθεση και πως ο Brown την απειλούσε ότι  αν έφευγε ή «έλεγε σε κανέναν γι 'αυτόν, θα ακολουθούσε την οικογένειά της και την αδερφή της».

 

Είπε επίσης ότι της αρνήθηκε αρχικά να της δώσει πρόσβαση στο κινητό της, αλλά το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου, «ο Brown την άφησε να στείλει ένα μήνυμα από το τηλέφωνό της» στους γονείς της. Η Allen ανέφερε παράλληλα στις Αρχές μετά τη διάσωσή της ότι ο Brown τη βίαζε αρκετές φορές καθημερινά. Εκείνη δεν ήθελε καμία επαφή μαζί του, ωστόσο φοβόταν να αποδράσει λόγω των απειλών που είχε δεχθεί.

Ο 39χρονος κατάφερε να κρατήσει την κοπέλα παγιδευμένη για πέντε μέρες, ενώ μετά τη σύλληψή του είπε ότι γνώρισε τους ερευνητές σε ένα chat group για το σεξουαλικό φετίχ bondage (ερωτικό δέσιμο) και ότι το διάστημα που έμεινε σπίτι του οι σχέσεις τους ήταν συναινετικές.

Δικαιολόγησε, μάλιστα, ότι την έδενε όταν έφευγε για τη δουλειά λέγοντας ότι ήταν στο πλαίσιο ενός ερωτικού «παιχνιδιού ρόλων» και ότι η κοπέλα αν και δεμένη είχε πρόσβαση σε φαγητό και στο μπάνιο.

Όπως αναφέρει το deseret.com 39χρονος από τη Λόα, κατηγορείται για βαριά απαγωγή, βιασμό, βιασμό με αντικείμενο και επιβαρυντική σεξουαλική επίθεση, όλα κακουργήματα πρώτου βαθμού.  Αντιμετωπίζει επίσης κακουργήματα δεύτερου βαθμού για βαριά επίθεση και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Βάσει του ίδιου δημοσιεύματος ο Brown είχε γνωρίζει τη 19χρονη μέσα από κάποια εφαρμογή και την πήρε από το καλέγιό της το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου και την οδήγησε στο σπίτι των γονιών του στη Λόα. Αν και η κοπέλα φέρεται αρχικά να πήγε με την θέλησή της εκεί τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι όταν έφτασαν δεν την άφηνε να φύγει.

Εκκρεμούσαν εντάλματα εναντίο του Brent Brown

Σύμφωνα με έγγραφα που εξασφάλισε το FOX 13 News είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής το 2018, για τον Brent Brown που κατηγορείται ότι απήγαγε, βίασε και κρατούσε την φοιτήτρια του Snow College παρά τη θέλησή της για αρκετές ημέρες στο υπόγειό του. Βάσει των εγγράφων ο 39χρονος απέτυχε να εμφανιστεί ενώπιον δικαστή σε μια υπόθεση παραποίησης μαρτύρων στην κομητεία Μποξ με αποτέλεσμα το δικαστήριο να εκδόσει σχετικό ένταλμα.

Το FOX 13 επικοινώνησε με αξιωματούχους επιβολής του νόμου της κομητείας Box Elder για να μάθει περισσότερα σχετικά με το ένταλμα και γιατί ο Brown δεν είχε συλληφθεί τότε, ωστόσοδεν έλαβαν ακόμη απάντηση.

Από τότε εκδόθηκαν ακόμα δύο εντάλματα σύλληψης: Ένα για παράλειψη εμφάνισης σε μια αναφορά κυκλοφορίας το 2018 στην κομητεία Cache και ένα για άγνωστη κατηγορία το 2020 στην κομητεία Wasatch.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ