Μήπως οι γιορτές σε αγχώνουν; Δεν χρειάζεται να τους ευχαριστήσεις όλους - δες τι πραγματικά έχεις ανάγκη

Αποφάσισε τι είναι αυτό που θα σε ευχαριστήσει περισσότερο

Έχεις παρατηρήσει φαντάζομαι ότι κατά τη διάρκεια των γιορτών υπάρχει πολλή ένταση παρά το γιορτινό κλίμα. Πολλή από την ένταση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε μεγάλες προσδοκίες.

Πολλοί άνθρωποι όπως θα έχεις ακούσει -ή μπορεί και να είσαι ένας από αυτούς- όταν σκέφτονται ότι οι γιορτές πλησιάζουν αρχίζουν και αγχώνονται. Νιώθουν άγχος για το τι θα κανονίσουν για τα Χριστούγεννα, τι για την Πρωτοχρονιά, με ποιους θα συναντηθούν, τι δώρα θα πάρουν κ.λπ.

Αυτό στο οποίο έχω καταλήξει όμως είναι ότι το άγχος αυτό έχει τη βάση του στις προσδοκίες που έχει ο καθένας μας. Στην προσπάθειά μας να περάσουμε όμορφα, να ευχαριστήσουμε τους αγαπημένους μας, να δημιουργήσουμε ωραίο γιορτινό κλίμα, επιβαρυνόμαστε με πολλές περισσότερες εργασίες και τρέξιμο, με αποτέλεσμα να εξουθενωνόμαστε και να χάνουμε το νόημα των γιορτών.

Προτείνω να αλλάξεις προσέγγιση και τρόπο σκέψης για τις γιορτές. Να σκεφτείς τι πραγματικά θα σε ευχαριστήσει να κάνεις και να απενοχοποιηθείς εάν αυτό δεν συνάδει με όσα έχει συνηθίσεις μέχρι σήμερα, γράφει η Life Coach Βίκυ Κάουλα στο tsemperlidou.gr.

Να αποφασίσεις ότι είναι ΟΚ εάν δεν δεις όλους όσους θέλεις, ότι είναι μια χαρά να ξεκουραστείς εάν αυτό έχεις ανάγκη, ότι δεν πειράζει εάν δεν φτιάξεις γλυκά αλλά μπορείς να πάρεις από κάποιο ζαχαροπλαστείο, ότι δεν θα χαλάσει ο κόσμος εάν δεν κάνεις τον τέλειο στολισμό υπερπαραγωγή ή και καθόλου στολισμό.

Αποφάσισε τι είναι αυτό που θα σε ευχαριστήσει περισσότερο, τι είναι αυτό που έχεις πιο μεγάλη ανάγκη και αφέσου στη μαγεία των γιορτών, χωρίς μεγάλες προσδοκίες, ακολουθώντας αυτό που λέει η ψυχή σου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ