Vintage φωτό του Εμανουέλ Μακρόν: Από μπέμπης με ξανθιές μπούκλες, έφηβος, φοιτητής, πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας

Σήμερα έχει τα γενέθλιά του

Τα 44ά γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν που γεννήθηκε στις 21 Δεκμεβρίου του 1977.

Με την αφορμή αυτή λοιπόν έχει δημοσιευτεί στην σελίδα Em soutien στο Instagram ένα κολάζ με φωτογραφίες του Μακρόν, από όταν ήταν παιδάκι μέχρι και σήμερα.

Ειδικότερα σε αυτές βλέπουμε τον σύζυγο της Μπριζίτ Μακρόν μικρούλη ακόμα, με κατάξανθες μπούκλες αλλά και ως έφηβο, φοιτητή και πρόεδρο πλέον της γαλλικής Δημοκρατίας.

Γεννημένος στην Αμιένη, ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο γιος της Φρανσουάζ (Νογκυές), μιας φυσικού, και του Ζαν-Μισέλ Μακρόν, καθηγητή νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πικαρδίας. Μεγαλωμένος σε μια μη-θρησκευτική οικογένεια, βαπτίστηκε καθολικός στην ηλικία των 12 ετών μετά από δική του απαίτηση.

Σπούδασε στο Λύκειο των Ιησουϊτών της Αμιένης προτού οι γονείς του τον στείλουν στο Λύκειο Χένρυ IV στο Παρίσι, όπου ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις προπτυχιακές σπουδές.

Οι γονείς του τον έστειλαν στο Παρίσι εξαιτίας του δεσμού που είχε συνάψει στο Λύκειο των Ιησουϊτών με την Μπριζίτ Οζιέρ, μια παντρεμένη καθηγήτρια με τρία παιδιά, η οποία αργότερα έγινε γυναίκα του. Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ.

Το 1999 εργάστηκε ως βοηθός σύνταξης για τον Πολ Ρικέρ, τον Γάλλο προτεστάντη φιλόσοφο ο οποίος τότε έγραφε το τελευταίο μεγάλο έργο του, Η μνήμη, η ιστορία, η λήθη. Ο Μακρόν επιμελήθηκε κυρίως τις σημειώσεις και την βιβλιογραφία.

Έλαβε ένα μεταπτυχιακό στις δημόσιες σχέσεις προτού εκπαιδευτεί για μια ανώτερη σταδιοδρομία δημοσίων υπηρεσιών στην Εθνική Σχολή Διοίκησης, από όπου αποφοίτησε το 2004.

Εργάστηκε επίσης ως επιθεωρητής οικονομικών στο Γαλλικό Υπουργείο Οικονομίας το διάστημα 2004-2008. Το 2007 διετέλεσε αναπληρωτής εισηγητής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να βελτιώσει την γαλλική οικονομική ανάπτυξη με επικεφαλής τον Ζακ Ατταλί. Ο Μακρόν πλήρωσε €50,000 να σπάσει το συμβόλαιο από την κυβερνητική του σύμβαση το 2008 και αποχώρησε για να εργαστεί ως επενδυτικός τραπεζίτης σε μια εξαιρετικά αμειβόμενη θέση στην Τράπεζα Ροθτσίλντ.

Ο Μακρόν ήταν μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος από το 2006 έως το 2009 ωστόσο τον Αύγουστο του 2015, δήλωσε ότι πλέον ήταν Ανεξάρτητος.

 

Ο Μακρόν ίδρυσε ένα ανεξάρτητο πολιτικό κόμμα, En Marche! (Εμπρός!), στην Αμιέν στις 6 Απριλίου 2016. Ήταν ένα φιλελεύθερο, προοδευτικό πολιτικό κίνημα. Το κόμμα και ο Μακρόν δέχτηκαν και οι δυο έντονη επίθεση από τον Πρόεδρο Ολάντ.

Στις 30 Αυγούστου 2016, ο Μακρόν παραιτήθηκε από την κυβέρνηση πριν τις προεδρικές εκλογές του 2017. Στις 16 Νοεμβρίου 2016 ο Μακρόν δήλωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την Γαλλική Προεδρεία.

Είναι  πρόεδρος της Γαλλίας από τις 14 Μαΐου 2017, εκλεγμένος με το κίνημα En Marche! («Εμπρός!»).

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ