Σπύρος Σούλης: Το πιο στιλάτο σαλόνι μπορείτε να το αποκτήσετε εύκολα και οικονομικά!

Κάντε το σαλόνι σας να ξεχωρίσει επιλέγοντας το σωστό χαλί. 

Λίγη φαντασία και πολλές καλές ιδέες -τις οποίες σας έχουμε εμείς εδώ- θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε το σαλόνι σας και να το μετατρέψετε στον πιο στιλάτο χώρο του σπιτιού. Και όλα αυτά... εύκολα και απίστευτα οικονομικά. 

Βάψτε έναν τοίχο Μεγάλη τάση στο χώρο της διακόσμησης είναι η μονοχρωμία. Βάψτε τον τοίχο πίσω από τον καναπέ με το χρώμα του καναπέ μιας και είναι πιο εύκολο να αλλάξετε χρώμα σε έναν τοίχο από το να αλλάξετε καναπέ. Αν δεν θέλετε να βάψετε κάποιον τοίχο, τότε μπορείτε απλά και ακόμα πιο οικονομικά να ρίξετε ένα ριχτάρι στον καναπέ σας στην ίδια απόχρωση με αυτή του τοίχου.

Οι καλύτερες επιλογές χρωμάτων αυτή τη σεζόν είναι το μπλε-γκρι και το πράσινο ενώ καλό θα είναι να αποφύγετε τα γήινα χρώματα, όπως είναι το καφέ και το μπεζ μιας πρόκειται για αρκετά μονότονα χρώματα που δεν θα τονίσουν το σαλόνι σας. Προσθέστε μαξιλαράκια στο ίδιο χρώμα με αυτό του καναπέ αλλά όχι απαραίτητα στον ίδιο τόνο. Δώστε περισσότερο βάση στις διαφορετικές υφές των υφασμάτων.

Για να δημιουργήσετε βάθος στο σαλόνι σας τοποθετήστε έναν πίνακα-καμβά βαμμένο σε έναν από τους τόνους του χρώματος που έχετε επιλέξει τον οποίο μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας. Επίσης, μπορείτε να προτιμήσετε πολυθρόνα και κουρτίνες στις ίδιες αποχρώσεις. Δώστε λάμψη με μεταλλικές επιφάνειες.

thehomeissue_saloni01

Δείτε πόσο όμορφα ταιριάζει ο μπλε καμβάς, με τον μπλε καναπέ και τις, επίσης, μπλε πολυθρόνες.

Σκούρες αποχρώσεις και ασπρόμαυρη ταπετσαρία Εάν σας αρέσουν οι σκούρες αποχρώσεις δώστε περισσότερο στιλ συνδυάζοντας ένα έντονο χρώμα με μια ασπρόμαυρη ταπετσαρία με γεωμετρικά σχήματα. Καλό είναι το μοτίβο που θα επιλέξετε να είναι μικρό εφόσον δεν θα μπει σε όλο τον τοίχο αλλά σε μια λωρίδα περιμετρικά του σαλονιού περίπου στο ύψος του καναπέ. Το διακοσμητικό πιχάκι που μπορείτε να προσθέσετε από πάνω θα βοηθήσει να ενσωματωθούν οπτικά το χρώμα και η ταπετσαρία. Ακόμα και σε ένα μικρό σαλόνι η ασπρόμαυρη ταπετσαρία χαμηλά θα βοηθήσει να μην μικρύνει ο χώρος.

thehomeissue_saloni02

Οι κίτρινες λεπτομέρειες "σπάνε" το σκούρο του τοίχου και ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο το χώρο.

Φλοράλ και ριγέ ταπετσαρίες Συνδυάστε για ένα σούπερ στιλάτο αποτέλεσμα φλοράλ ταπετσαρίες με μεγάλα λουλούδια που είναι μεγάλη τάση φέτος, με ριγέ ταπετσαρίες. Για να το κάνετε σωστά επιλέξτε την ταπετσαρία με τα λουλούδια για τις μεγάλες επιφάνειες και την ριγέ για εξοχές.

Η ρίγα πρέπει να είναι λεπτή γιατί θα καλύψει μικρές επιφάνειες. Εφόσον οι φλοράλ ταπετσαρίες είναι πολύχρωμες, διαλέξτε ασπρόμαυρες ρίγες για ένα πιο άρτιο αποτέλεσμα. Η επιλογή του χαλιού είναι, επίσης, κάτι που πρέπει να σκεφτείτε. Μπορείτε να προτιμήσετε χαλί με ρίγες που να φαίνεται σαν να είναι συνέχεια του τοίχου ή και ένα μονόχρωμο χαλί ανάλογα με τα γούστα σας αλλά και το πώς θέλετε να δείχνει το αποτέλεσμα.

thehomeissue_saloni03

Το χαλί στη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι σαν συνέχεια του τοίχου όπως, επίσης, και τα κάδρα με τις κάθετες λωρίδες.

Ρίγα Μπορεί να μην είναι το απόλυτο trend φέτος αλλά είναι πάντα στη μόδα και συνδυασμένη με έξυπνους τρόπους μπορεί να οδηγήσει σε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Μπορείτε να τη βάλετε στο σαλόνι σας με διάφορους τρόπους. Βάλτε ψιλές και φαρδιές ρίγες στον τοίχο, στα ριχτάρια, στο χαλί και στις κουρτίνες. Προτιμήστε τις οριζόντιες ρίγες που δίνουν μήκος για τον τοίχο και τον καναπέ.

thehomeissue_saloni04

Οι οριζόντιες ρίγες ταιριάζουν καλύτερα σε τοίχους και καναπέδες.

Έπιπλα με ένταση Σε ένα σαλόνι που επικρατούν οι ανοιχτές αποχρώσεις στους τοίχους και στα έπιπλα δώστε χαρακτήρα με κάποια έπιπλα που θα γίνουν το επίκεντρο. Μπορείτε να κάνετε μίξη με μοτίβα στα υφάσματα αρκεί να προσέξετε, εάν κάποιο είναι πολύ έντονο στο χρώμα, να συμπληρώσετε με άλλα πιο διακριτικά.

thehomeissue_saloni05

Ένα έπιπλο με χρωματική ένταση μπορεί να κάνει τι διαφορά σε ένα κατά τα άλλα αδιάφορο σαλόνι.

Τοίχος-Καθρέφτης Αντί για βάλετε έναν καθρέφτη με κορνίζα στο σαλόνι, για να βοηθήσετε το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος μπορείτε πολύ εύκολα μόνοι σας να ντύσετε όλο τον τοίχο πίσω από τον καναπέ με καθρέφτη. Τα κομμάτια καθρέφτη 50x50 που μπορείτε να ζητήσετε να σας κόψουν κατά παραγγελία είναι πιο οικονομικά από έναν μεγάλο καθρέφτη με κορνίζα. Δείτε εδώ πώς να φτιάξετε έναν τοίχο από καθρέφτη βήμα-βήμα.

thehomeissue_saloni06

Βάλτε καθρέφτη σε έναν ολόκληρο τοίχο και δώστε έξτρα πολυτέλεια στο χώρο σας.

Απόλυτη συμμετρία Ένας ασφαλής τρόπος για να διακοσμήσετε με μοτίβα και σχέδια χωρίς να αποτύχετε είναι να ακολουθήσετε τη συμμετρική διακόσμηση. Εάν έχετε ταπετσαρία στον τοίχο και έντονο μοτίβο σε υφάσματα, το να συνδυάσετε φωτιστικά και έπιπλα είναι σίγουρο ότι θα σας δυσκολέψει.

Για να υπάρχει μια ισορροπία στη διακόσμηση τοποθετήστε τα έπιπλα και τα αντικείμενα συμμετρικά. Τοποθετήστε δύο ίδια πλαϊνά τραπεζάκια στις άκρες του καναπέ και δύο ίδια φωτιστικά και αποφύγετε την πολυπλοκότητα στη διάταξη των πραγμάτων.

thehomeissue_saloni08

Μια πολύ όμορφη ιδέα για ένα στιλάτο σαλόνι είναι αυτή της απόλυτης συμμετρίας.

Παραβάν Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο διαχωριστικό-παραβάν για να διακοσμήσετε μπροστά από έναν τοίχο αντί για επάνω σε αυτόν. Ένα απλό παραβάν απλά θα σας κλείσει το χώρο αλλά ένα διάτρητο αποτελεί ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό στοιχείο. Ιδανικά τοποθετήστε το στη γωνία που κάνει ο καναπές με μια πολυθρόνα. Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό σε ένα χαμηλό τραπεζάκι μπροστά από αυτό θα το τονίσει και θα φτιάχνει ατμόσφαιρα τα βράδια.

7 Υπέροχες και Φρέσκες Ιδέες για να Διακοσμήσετε το Σαλόνι σας

thehomeissue_saloni10

Ένα διάτρητο παραβάν σαν αυτό της φωτογραφίας μπορεί να διακοσμήσει υπέροχα μια γωνιά ενός καθιστικού.

Τοποθέτηση καναπέ-τραπεζιού Μπορείτε να σπάσετε τον κανόνα που θέλει το ορθογώνιο τραπέζι του σαλονιού να βρίσκεται παράλληλα με τον καναπέ στη μεγάλη του διάσταση και να το τοποθετήσετε παράλληλα στη μικρή του διάσταση. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε βάθος αντί για πλάτος στο σαλόνι. Συμπληρώστε τη διακόσμηση με 1-2 πολυθρόνες αριστερά και δεξιά του τραπεζιού και με ένα τραπεζάκι συμπληρωματικά δίπλα στον καναπέ, εάν χρειάζεται.

thehomeissue_saloni11

Τοποθετώντας το τραπέζι σας κάθετα στον μεγάλο καναπέ και όχι οριζόντια, κερδίζετε βάθος αντί για πλάτος στο σαλόνι.

Διαχωριστικο για το σαλόνι Δημιουργείστε το τέλειο διαχωριστικό για το σαλόνι σας είτε θέλετε να διαχωρίσετε την τραπεζαρία είτε το γραφείο σας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αγοράσετε 2-3 αναρριχώμενα φυτά και να στερεώσετε τις άκρες τουςμε πετονιά σε ένα stand για ρούχα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

thehomeissue_saloni12

Φτιάξτε το τέλειο διαχωριστικο για το σαλόνι σας χρησιμοποιώντας αναρριχώμενα φυτά.

Αποθήκευση στο σαλόνι Χρησιμοποιήστε τραπεζάκια με αποθηκευτικό χώρο για να εξοικονομήσετε χώρο στο σαλόνι σας. Φοβερή τάση είναι φέτος τα μεταλλικά καλάθια που χρησιμεύουν ως τραπεζάκια και μπορείτε να αποθηκεύσετε μέσα σε αυτά τα πράγματά σας.

thehomeissue_saloni16

Τα μεταλλικά καλάθια που χρησιμεύουν και ως τραπέζια και ως αποθηκευτικός χώρος είναι πολύ της μοδας φέτος αναφέρει το spirossoulis.

Μια άλλη ιδέα για έξτρα χώρο αποθήκευσης είναι να βάλετε κάτω από το τραπεζάκι του σαλονιού μια παλιά βαλίτσα. Έτσι, και θα δημιουργήσετε χώρο αποθήκευσης και θα δώσετε στιλ.

thehomeissue_saloni17

Μια παλιά βαλίτσα κάτω από το τραπεζάκι του σαλονιού θα σας χαρίσει έξτρα αποθηκευτικό χώρο.

Το σωστό χαλί Κάντε το σαλόνι σας να ξεχωρίσει επιλέγοντας το σωστό χαλί. Το χαλί εκτός από μόνωση, είναι και ένα τεράστιο διακοσμητικό στοιχείο. Εάν τα έπιπλα σας είναι σε ουδέτερα χρώματα τοποθετήστε ένα μεγάλο χαλί με έντονα χρώματα. Ένα παραδοσιακό χαλί, που είναι και διαχρονικό, θα δώσει μια vintage νότα σε ένα μοντέρνο σαλόνι.

thehomeissue_saloni18

Ένα καλό, παραδοσιακό χαλί που δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τη μόδα, μπορεί να δώσει απίστευτο στιλ στο σαλόνι σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ