Η Χριστίνα Κοντοβά για την υιοθεσία της μικρής Ada: «Είχα φοβερή ανυπομονησία - είμαι 43 και αισθάνομαι πιο νέα από ποτέ»

Τι είπε η σχεδιάστρια για την απόφασή της

Σε πελάγη ευτυχίας πλέη η Χριστίνα Κοντοβά αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της υιοθεσίας και η ίδια βρίσκεται στην Ελλάδα μαζί με την Ada.

Μετά από δύο χρόνια αναμονής και προετοιμασίες και 13 μήνες στην Ουγκάντα, η σχεδιάστρια μόδας είναι πλέον και επίσημα η μαμά της μικρούλας, που της έχιε κλέψει την καρδιά.

Η Χριστίνα Κοντοβά, που όλο αυτό το διάστημα μοίραζε τον χρόνο της ανάμεσα στις δύο χώρες, μοιραζόταν συχνά στα social media στιμγιότυπα με την κορούλα της, αλλά και λεπτομέρειες για την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει για να την υιοθετήσει.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε ανεβάσει και φωτογραφίες από το παιδικό δωμάτιο που έφτιαξε για την Ada.

Φωτογραφίες: Instagram

Τώρα η σχεδιάστρια μίλησε στην ελληνική Vogue για την απόφασή της να γίνει μητέρα στα 43 της.  «Είχα φοβερή ανυπομονησία και ενθουσιασμό, μέχρι να τη συναντήσω, αλλά όταν ήρθε η στιγμή της γνωριμίας μας, ήμουν φοβισμένη. Φοβόμουν, πώς θα με δει, πώς θα με νιώσει, πώς θα συνεννοηθούμε μέχρι να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα – εκείνη ακόμα έλεγε λίγες λέξεις στην τοπική διάλεκτο.

Ένιωσα πολύ περίεργα γιατί συνάντησα για πρώτη φορά ένα παιδί – που δεν ήταν βρέφος – καταλάβαινε τα πάντα – και τα επόμενα λεπτά το πήρα αγκαλιά και έφυγα. Τα είχα χαμένα. Δεν ήξερα πώς να τη φροντίσω, με αποτέλεσμα να την ταΐζω συνέχεια» είπε και πρόσθεσε ακόμα για τους ανθρώπους που συνάντησε στην αφρικανική χώρα:

«Είναι άνθρωποι χαμογελαστοί, ευγενικοί, πρόθυμοι να σε βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστείς. Και φυσικά με πολύ διαφορετική νοοτροπία από τη δική μας. Καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ανθρώπους που κύριο θέμα τους είναι το άγχος της επιβίωσης.

Φωτό: Instagram

Φωτό: Instagram

Από εκεί και πέρα, δεν βλέπεις άλλα άγχη, ούτε υπερβολικές απαιτήσεις. Μπορεί να είναι χαρούμενοι με απλά πράγματα. Αν ο καιρός είναι καλός, πολλές φορές τους αρκεί. Μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με την Ελλάδα είναι ότι δεν βλέπεις φωνές και τσακωμούς στο δρόμο».

«Είμαι 43 ετών και αισθάνομαι πιο νέα από ποτέ, για να μπορώ να ζήσω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί της. Επίσης, η μητρότητα είναι μια αρχή που προσφέρει πολλές αρχές. Οτιδήποτε κάνεις πρώτη φορά με το παιδί σου είναι μια νέα αρχή» κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ