Πώς να βρείτε την ιδανική κρέμα ματιών για εσάς: Είναι απαραίτητη για όλες τις γυναίκες; - ο οδηγός του γιατρού Ιάκωβου Γκόγκουα

Οποιαδήποτε κρέμα ματιών κι αν επιλέξετε δεν πρέπει να περιλαμβάνει άρωμα

Ο οδηγός του γιατρού Ιάκωβου Γκόγκουα για να επιλέξετε την κατάλληλη κρέμα ματιών, σύμφωνα με τις ανάγκες σας. 

Η περιοχή των ματιών είναι ένα από τα σημεία που γίνονται φανερά τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Αυτό σημαίνει πως οι περισσότερες γυναίκες θα αναζητήσουν μια κρέμα ματιών που θα «μάχεται» τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, τη μείωση της σφριγηλότητας, τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο. Αυτό που θέλουμε να βεβαιωθούμε είναι πως χρησιμοποιείτε την κατάλληλη κρέμα για τις ανάγκες σας, οπότε συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν, ώστε να μην απογοητευτείτε. 

Αναζητήστε κρέμες ματιών που περιέχουν έναν συνδυασμό αντιγηραντικών συστατικών που χρειάζεται κάθε επιδερμίδα: αντιοξειδωτικά, συστατικά που αναπληρώνουν αυτά που χάνει η επιδερμίδα και συστατικά που αποκαθιστούν την επιδερμίδα (γλυκερίνη, λιπαρά οξέα, βιταμίνες, πεπτίδια, ρετινόλη κ.ά.).

Οποιαδήποτε κρέμα ματιών κι αν επιλέξετε δεν πρέπει να περιλαμβάνει άρωμα. Είτε πρόκειται για φυσικό (όπως τα αιθέρια έλαια) είτε για συνθετικό, το άρωμα μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και ερεθισμούς. Επιπλέον, πρέπει να αποφεύγεται σε προϊόντα που εφαρμόζονται τόσο κοντά στην περιοχή των ματιών.

Διατηρήστε τις προσδοκίες σας ρεαλιστικές. Καμία κρέμα ματιών δεν εξαφανίζει τις ρυτίδες, δεν ανορθώνει το πεσμένο δέρμα ούτε «σβήνει» μια για πάντα τους μαύρους κύκλους. Μια καλή κρέμα ματιών θα ενυδατώσει, θα εξομαλύνει, θα φωτίσει και θα τονώσει την όψη της επιδερμίδας. Αν αναζητάτε κάποια πιο δραστική λύση, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας, καθώς οι επιλογές που έχετε είναι πολλές – από fraxel laser μέχρι fillers με υαλουρονικό οξύ. 

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα

Για την ημέρα, αναζητήστε μια κρέμα ματιών που προσφέρει αντηλιακή προστασία ευρέου φάσματος και έχει SPF30 ή περισσότερο. Αν δεν μπορείτε να βρείτε μια τέτοια, εφαρμόστε μια λεπτή στρώση της κανονικής κρέμας ματιών σας και έπειτα συνεχίστε με ενυδατική κρέμα προσώπου με αντηλιακή προστασία. 

Πολλές γυναίκες προτιμούν κρέμες ματιών με υφή τζελ για το πρωί, αφού «δουλεύουν» καλύτερα κάτω από το μέικ απ, ενώ το βράδυ προτιμούν πιο πλούσιες συνθέσεις. 

Έκπληξη! Δεν χρειάζονται όλες οι γυναίκες κρέμα ματιών. Αν η ενυδατική κρέμα/σέρουμ που χρησιμοποιείτε έχουν καλή σύνθεση και δεν περιέχουν άρωμα, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και γύρω από τα μάτια σας.

Η διαφορά είναι πως η ενυδατική κρέμα προσώπου δεν είναι αρκετά ενυδατική ή εμπλουτισμένη για την περιοχή των ματιών. Αν η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια παρουσιάζει ξηρότητα και μαύρους κύκλους, ενώ παράλληλα έχει χάσει τη σφριγηλότητα της, τότε σίγουρα χρειάζεστε μια πιο ενισχυμένη σύνθεση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ