Εκτός ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Κουρουμπλής: Όλο το παρασκήνιο - Επιστολή Αλ. Τσίπρα στον Κ. Τασούλα (βίντεο)

Ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης να διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα τον Παναγιώτη Κουρουμπλή .

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε, με απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σχετική επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής ανέγνωσε νωρίς το βράδυ, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού 2022, ο αντιπρόεδρος του σώματος Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Γ. Οικονόμου: Όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής δεν συνιστούν μεμονωμένη συμπεριφορά

«Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε, εκών άκων, να συρθεί στην απόφαση διαγραφής του κ. Κουρουμπλή», επισημαίνει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής δεν συνιστούν μεμονωμένη συμπεριφορά. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ευτελούς και εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Τσίπρα», τονίζει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι οδληγησε στην διαγραφή του Κουρουμπλή

Χθρες το απόγευμα προκλήθηκε ενταση στη Βουλή, μετά την αποστροφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή για τους θανάτους λόγω κορωνοϊού στις ΜΕΘ. Στο πλαίσιο της ομιλίας του για τον Προϋπολογισμό, ο κ. Κουρουμπλής μίλησε για χιλιάδες ανθρώπους που δολοφονήθηκαν προσθέτοντας ότι είναι ντροπή να λέτε ότι δεν είχε γνώση ο πρωθυπουργός για το έγκλημα που συντελείτο μέσα στις ΜΕΘ.

Ποιος θα απολογηθεί για το φίλο μου που χάθηκε, ρώτησε σε έντονο ύφος ο κ. Κουρουμπλής. Μετά από αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ, ο κ. Κουρουμπλής είπε: Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι.

Στην παρέμβαση του προεδρεύοντα Απ. Αβδελά, να ανακαλέσει για τη λέξη δολοφονίες, ο κ. Κουρουμπλής αρνήθηκε να το πράξει, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος που ακολούθησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα, κάλεσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π. Σκουρλέτη να διαχωρίσει τη θέση του κόμματός του.

Γίναμε μάρτυρες ενός άθλιου λαϊκισμού και ενός ακραίου λαϊκιστή που έχει το θράσος να κατηγορήσει έναν πρωθυπουργό και μία ολόκληρη παράταξη ως δολοφόνους μέσα στην ελληνική Βουλή, είπε ο κ. Κουμουτσάκος. Τόνισε μάλιστα ότι θα παραμείνει σιωπηλός στο βήμα όσο δεν υπάρχει τοποθέτηση καταδίκης.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι όσο δεν δίνονται απαντήσεις, γύρω από πολιτικές ευθύνες, τόσο ανοίγουμε τον δρόμο για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες. Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν που είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Εμείς τέτοια τυμβωρυχία ούτε κάναμε, ούτε θα κάνουμε.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου είπε ότι δεν μπορεί να μας πνίξει ο λαϊκισμός και η παραφροσύνη. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση με νεκρούς, δεν θα γίνουμε τυμβωρύχοι πάνω από ΜΕΘ και νεκρούς είπε η κυρία Γιαννακοπούλου.

Οι χαρακτηρισμοί του, χαρακτηρίζουν τον ίδιο είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρ. Μπουκώρος.

Επίσης, η βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε ότι εμείς του ΚΚΕ, δεν νιώθουμε καθόλου την ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε στην πολιτική μας αντιπαράθεση βρισιές, προσβολές και χαρακτηρισμούς, ακόμα και όταν κάποια στιγμή οργιζόμαστε με κάτι που αναφέρεται σε εμάς.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ