Παρέλαση επωνύμων στην πρεμιέρα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη»: Φωτό από την λαμπερή βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής

Ήταν όλοι εκεί!

Με λαμπερές αλλά και σημαντικές παρουσίες δόθηκε η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» σττην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Νίκος Σηφουνάκης, η Αντζελα Γκερέκου, η οποία συνοδευόταν από την κόρη της Μαρία Βοσκοπούλου, ήταν ανέμεσα σε όσους βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις.

Ο Λεωνίδας Κακούρης, που πρωταγωνιστεί στην ταινία βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής μαζί με τη σύζυγό του & τα παιδιά τους, ενώ η Κατερίνα Γερονικολού που επίσης παίζει στο Σμύρνη μου αγαπημένη συνοδευόταν από τον Γιάννη Τσιμιτσέλη.

Το παρών έδωσαν ακόμα μεταξύ άλλων οι: Νικολέτα Βλαβιανού, Νίκος Αποστολόπουλος, Φαίη Σκορδά, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευγενία Μανωλίδου, Ταμίλα Κουλίεβα, Στέλιος Κωνσταντινίδης, Έμυ Λιβανίου, Γιάννης Καζανίδης, Κατερίνα Παναγοπούλου, Γιώργος Μαζωνάκης, Τόνια Σωτηροπούλου, Αγγελική Νικολούλη, Δέσποινα Μοιραράκη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιάννης Βογιατζής, Εύα Νάθενα, Κώστας Λαμπρόπουλος, Όλγα Πολίτου, Μιχάλης Μητρούσης, Νίκη Παλληκαράκη κα.

Την μητέρα της στήριξε με την παρουσία της και η Μαριτίνα Ντενίση, ενώ στην πρεμιέρα βρέθηκε και η αδερφή της Σοφία Ντενίση.

Μιμή Ντενίση-Σοφία Ντενίση-Νέδη Αντωνιάδη-Μαριτίνα

Μιμή Ντενίση-Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο Μιμής Ντενίση, βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της κ. Ντενίση.

Περίληψη

H Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Ηθοποιοί

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΓΛΟΥ, ΝΤΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ, ΚΡΑΤΕΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥΣΗ, ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, ΕΦΗ ΓΟΥΣΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΤΙΔΗΣ, ΝΕΔΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, ΔΑΦΝΗ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ, BURAK HAKKI, ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΓΓΛΕΖΟΣ, DANIEL CROSSLEY, FOTINA PAPATHEODOROU, NATHAN THOMAS, OZDEMIR CIFTCIOGLU, DUNCAN SKINNER.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από την πρεμιέρα στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες σε κείμενο και slider: NDP

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ