3 τρόποι να χτίσεις μια καλύτερη σχέση με τη γάτα σου - ρουτίνα, σωστή διατροφή και πολύ παιχνίδι

Ποια σημάδια θα σου δείξουν ότι τα έχεις καταφέρει;

Οι γάτες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτύξουν μια σχέση εμπιστοσύνης σε σχέση με τους σκύλους.

Οι ενήλικες γάτες χρειάζονται περισσότερο χώρο και χρόνο από τα γατάκια για να αισθανθούν άνετα. Η ρουτίνα είναι βασικός παράγοντας για να νιώσει ασφάλεια μια γάτα.

Το καλό φαγητό βοηθά να σε συνδέσει η γάτα σου με κάτι θετικό. Τα παιχνίδια βοηθούν στο δέσιμο με τη γάτα σου.

Η γάτες φημίζονται για την ανεξαρτησία και το μπλαζέ χαρακτήρα τους και, συνήθως, χρειάζονται χρόνο για να αναπτύξουν μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης μαζί σου. Χρειάζεται σταθερή συμπεριφορά και να λαμβάνεις υπόψη σου σε ποια φάση της ζωής της βρίσκεται η γάτα σου.

Μια μεγάλη σε ηλικία γάτα είναι από τη φύση της επιφυλακτική, ενώ ένα γατάκι είναι πιο δεκτικό στα χάδια και στις αγκαλιές, οπότε μπορεί να κοινωνικοποιηθεί πολύ πιο εύκολα. Οι μεγάλες γάτες χρειάζονται ανεξαρτησία, ελευθερία να εξερευνήσουν το χώρο και την επιλογή να έρθουν αυτές κοντά σου όταν νιώσουν έτοιμες. Έτσι, χρόνο-με-το-χρόνο η σχέση σας θα γίνεται πιο ισχυρή.

Επίσης, είναι σημαντικό να πάρεις πληροφορίες για το ιστορικό της γάτας σου και τις συνήθειές της, από την φιλοζωική που την πήρες.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι να ακολουθείς το δρόμο που σου δείχνει η γάτα σου, ώστε να χτίσετε μια δυνατή και μακροχρόνια σχέση αγάπης.

Αυτά είναι μερικά βήματα που μπορείς να κάνεις.

1.Καθιέρωσε μια ρουτίνα.

Όταν φέρεις τη γάτα σου στο σπίτι, καθιέρωσε μια ρουτίνα. Οι γάτες λατρεύουν τη ρουτίνα, ειδικά οι μεγαλύτερες σε ηλικία γάτες. Η ρουτίνα θα βοηθήσει τη γάτα σου να αισθανθεί πιο άνετα και να είναι πιο υγιής. Αυτό σημαίνει συγκεκριμένες ώρες για γεύματα, παιχνίδι, βούρτσισμα ή ξεκούραση.

2. Σωστή διατροφή και σνακς.

Το φαγητό είναι μεγάλο κίνητρο για τις γάτες, για αυτό είναι σημαντικό να επιλέξεις τη σωστή τροφή για αυτή. Πρέπει να είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, αλλά και κατάλληλη για την ηλικία της. Το φαγητό είναι ένας ισχυρός παράγοντας που επηρεάζει κατά πολύ τη σχέση με τη γάτα σου και το δέσιμό σας. Όσο καλύτερη η τροφή, τόσο πιο εύκολα η γάτα σου θα σε συνδέσει με κάτι θετικό, όπως είναι ένα λαχταριστό γεύμα, σύμφωνα με το Mind Spa και το tsemperlidou.gr.

3. Παίξτε παιχνίδια.

Τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες είναι άλλος ένα τρόπος να χτίσεις μια δυνατή σχέση με τη γάτα σου. Οι γάτες χρειάζεται να διοχετεύουν την ενέργεια που έχουν από τη «αρπακτική» φύση τους και να ικανοποιούν την περιέργειά τους. Ένα άδειο κουτί, ένα λούτρινο κουκλάκι, μια δεσμίδα φωτός, αποτελούν διασκεδαστικά ερεθίσματα για τη γάτα σου ώστε να παίξει και να εξερευνήσει. Όλο αυτό το παιχνίδι και η ψυχαγωγία θα σας βοηθήσει να χτίσετε μια πιο στενή και υγιή σχέση.

Σημάδια ότι έχεις χτίσει μια δυνατή σχέση με τη γάτα σου

Η συμπεριφορά της γάτας είναι πιο διακριτική από αυτή του σκύλου, οπότε πρέπει να μπορείς να αποκωδικοποιήσεις τα μηνύματα που σου περνάει με τις πράξεις της. Αν σε ακολουθεί από πίσω και θέλει να βρίσκεται δίπλα σου, σημαίνει ότι είστε συνδεδεμένοι. Αν έρχεται να κοιμηθεί στην αγκαλιά σου ή σε σημεία που υπάρχει έντονα η μυρωδιά σου, όπως τα ρούχα σου, πάλι είναι ένδειξη αγάπης. Όταν τρίβει το κεφάλι της ή το μάγουλό της επάνω σου, πέρα από το ότι σε «μαρκάρει», σημαίνει ότι σε θεωρεί δική της.

Άλλες φορές, σε παρακολουθεί και σιγοκλείνει τα μάτια της σαν να προσπαθεί να σε υπνωτίσει ή ψάχνει να σε βρει ή έρχεται κοντά σου γουργουρίζοντας και απαιτεί την προσοχή σου. Όλα αυτά είναι σημάδια ότι έχετε δεθεί και σου εκφράζει την αγάπη της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ