Νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με 68% ο Ν. Ανδρουλάκης - «Η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε» (φωτό - βίντεο)

Σαρωτική νίκη Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ....

H αρμόδια επιτροπή εκλογών του ΚΙΝΑΛ (ΕΔΕΚΑΠ) ανακοίνωσε σχεδόν τα τελικά αποτελέσματα του Β' γύρου των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.      

Στο 95,37% της ενσωμάτωσης των ψήφων, ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 67,9% (132.706 ψήφοι) και ο Γιώργος Παπανδρέου 32,1% (62.748 ψήφοι).      

 

 

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έφτασε στη Χαριλάου Τρικούπη όπου έγινε δεκτός με πανηγυρικά συνθήματα από τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του και υπό τους ήχους του «Καλημέρα Ήλιε».      

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στις δηλώσεις του ανέφερε πως «σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Μια νέα εποχή με δυναμισμό αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση».      

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε πως «ενωμένοι θα προχωρήσουμε στην αναγέννηση της παράδοσης», ευχαριστώντας τους χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης που τον τίμησαν με την ψήφο τους.      

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε ονομαστικά τους συνυποψήφιους του για τον αξιοπρεπή αγώνα που έδωσαν, όπως είπε, και τους κάλεσε να υπερασπιστούν όλοι μαζί, ενωτικά την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για «ενότητα και πολιτική αυτονομία».      

 

 

 «Η αναμέτρηση τελείωσε απόψε. Δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική παράταξη», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.      

 

 

 Υπογράμμισε πώς έχει πλήρη επίγνωση των ευθυνών που ανέλαβε και δεσμεύτηκε «για νίκη της παράταξης και της πατρίδας. Ξεκινάμε μαζί ένα ωραίο ταξίδι. Η Δημοκρατική παράταξη επέστρεψε. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Να' στε καλά και καλό μας αγώνα».

 

 

 

 

Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη και του είπε να τα πουν από κοντά.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό.

Γ. Παπανδρέου: Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες - Συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του

«Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από λίγο, αφού συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη.

Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας.

Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών».      

Ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους τον στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια.

«Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές, που έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν σε αυτήν τη σύντομη για μας, αλλά απαιτητική εκλογική μάχη», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Συγχαρητήρια Α. Λοβέρδου στον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.      

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Λοβέρδου.

Όλες οι φωτό στο Slide Show από  Εurokinissi

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ