Βίντεο: Ο Έλον Μασκ μίλησε στην Wall Street Journal - «κάντε παιδιά, αλλιώς ο πολιτισμός θα καταρρεύσει»

Ο ίδιος είναι πατέρας 6 παιδιών

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ - ο οποίος έχει έξι παιδιά - χαρακτήρισε τη ραγδαία μείωση του ποσοστού γεννήσεων στον κόσμο «έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τον πολιτισμό» μιλώντας σε εκδήλωση της Wall Street Journal τη Δευτέρα.

«Δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι», είπε ο Μασκ. «Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά, δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι». Συνέχισε λέγοντας ότι τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια κοινωνική κατάρρευση.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων ανθρώπων, πιστεύουν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο και πιστεύουν ότι ο πληθυσμός αυξάνεται ανεξέλεγκτα. Συμβαίνει το εντελώς αντίθετο», είπε. «Παρακαλώ κοιτάξτε τους αριθμούς – αν οι άνθρωποι δεν κάνουν περισσότερα παιδιά, ο πολιτισμός θα καταρρεύσει, σημειώστε τα λόγια μου».

Όπως σημειώνει το fortune.com φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι Αμερικανοί διστάζουν να κάνουν παιδιά. Το ποσοστό γεννήσεων στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 4% το 2020, αλλά τα ποσοστά ήταν σε ιστορικό χαμηλό και πριν από την πανδημία.

Πολλοί άνθρωποι έχουν πει ότι η απόφασή τους να μην κάνουν παιδιά οφείλεται εν μέρει στην κλιματική κρίση. Μια έρευνα που διεξήχθη από την τεχνολογική εταιρεία Morning Consult πέρυσι διαπίστωσε ότι ένας στους τέσσερις ενήλικες χωρίς παιδιά ανέφερε την κλιματική αλλαγή ως παράγοντα στην απόφασή τους.

Τον Ιούλιο, αναλυτές της Morgan Stanley έγραψαν σε ένα σημείωμα προς επενδυτές ότι «το κίνημα για τη μη απόκτηση παιδιών λόγω των φόβων για την κλιματική αλλαγή αυξάνεται και επηρεάζει τα ποσοστά γονιμότητας ταχύτερα από οποιαδήποτε προηγούμενη τάση».

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί λένε ότι η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού δεν είναι απαραίτητα η προτεραιότητα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία απαιτεί άμεση δράση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ