Ιταλία: Φωτίστηκε και φέτος το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο - ύψους 750 μέτρων & πλάτους 450 (βίντεο)

Mια παράδοση που κρατάει από το 1981

Στην ιταλική πόλη Γκούμπιο άναψε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο, όπως έχει χαρακτηριστεί από το ρεκόρ Γκίνες.

Ένα δέντρο φτιαγμένο από πολύχρωμα λαμπάκια με ύψος 750 μέτρα και πλάτος 450 μέτρων, στολίζει την μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας, συνεχίζοντας έτσι μια παράδοση που κρατάει από το 1981.

Για να φωταγωγηθεί χρειάστηκαν καλώδια 8.5 χιλιομέτρων και φέτος το άναψε ο πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας ΑιμοδοτώνGianpietro Briola . Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν το είχε φωτήσει και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Είναι η 41η φορά που φωτίζεται το περίφημο χριστουγεννιάτικο δέντρο της ιταλικής πόλης, ενώ σύμφωνα με το lanazione.it  το δέντρο μπήκε το 1991 στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Έχει ύψος πάνω από 650 μέτρα και αποτελείται από περισσότερα από 250 λαμπάκια που σκιαγραφούν το σχήμα του στο όρος Ινγκίνο. 

Στην κορυφή υπάρχει ένα αστέρι με επιφάνεια περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων και θα παραμείνει αναμμένο από τη δύση του ηλίου έως αργά το βράδυ καθ' όλη την περίοδο των Χριστουγέννων, μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ