Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Με καταμετρημένο το 90% προηγείται ο Ν. Ανδρουλάκης - Δεύτερος ο Γ. Παπανδρέου

Που κρίθηκε η μάχη; 

Με το 90% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ είναι πλέον σχεδόν τελικό. Η σειρά κατάταξης δεν άλλαξε: Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 37,11%, ο Γιώργος Παπανδρέου δεύτερος με 27,6% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,6%. Οι κ.κ. Χρηστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος συγκέντρωσαν περί το 3%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης-, πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτευσε στη δυτική Ελλάδα. Στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Ν. Ανδρουλάκης: «Η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει»

Ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η Δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» και δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει την εντολή της βάσης για αυτονομία , ενότητα και ανανέωση.

«Δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. Ευχαρίστησε τους συνυποψήφιους του για τον πολιτισμένο αγώνα και τους 270 .000 πολίτες που ψήφισαν.

Γιώργος Παπανδρέου: Την άλλη Κυριακή οι πολίτες αποφασίζουν την τύχη της παράταξης

«Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη συμμετοχή τους αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης», υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου αφού έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε πως «αποφασίζουν για το μέλλον. Αποφασίζουν για την πορεία του κινήματος μας. Αποφασίζουν για τις αξίες της και την προοδευτική της ταυτότητα».

Σημείωσε ότι «επετεύχθη ο στόχος να κινητοποιήσουμε μαζικά μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών». Ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή και τους κάλεσε στη μάχη της επόμενης Κυριακής.

Ανδρέας Λοβέρδος: «Η δημοκρατική παράταξη έχει μέλλον»

«Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα κι ενότητα», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος αφού οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Λοβέρδος δεν θέλησε να απαντήσει ερωτηθείς τι θα πράξει στον δεύτερο γύρο. Διαβεβαίωσε ότι «η δημοκρατική παράταξη -το ΠΑΣΟΚ- έχει μέλλον»

Ευχαρίστησε «τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στη γιορτή της δημοκρατίας», προσθέτοντας «τους ζητώ συγγνώμη για τις αρκετές ώρες αναμονής μέχρι να ψηφίσουν».

Παύλος Χρηστίδης: Ανοίξαμε νέους δρόμους για να πάμε μπροστά

«Η μαζική συμμετοχή των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ευθύνη. Δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα επανεκκίνησης και προοπτικής της παράταξης και ταυτόχρονα επιβραβεύει τον αγώνα και την παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους χιλιάδες συντρόφους που εμπιστεύτηκαν τη δική μου υποψηφιότητα. Συμπορευτήκαμε όλοι μαζί σε ένα ταξίδι 40 ημερών.

Ξεκινήσαμε από το μηδέν και ανοίξαμε νέους δρόμους για να πάμε μπροστά. Η εμπιστοσύνη σας εκτός από τιμή είναι και ευθύνη» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ